Viranomaiset valvoivat sorsastusta Porissa ja Eurajoella – Muutamilla unohtui luvat kotiin

Jaa tämä julkaisu:

EURAJOKI – PORI

Lounais-Suomen poliisilaitos, Länsi-Suomen merivartiosto ja Porin riistanhoitoyhdistys suorittivat metsästyksen valvontaa Porin ja Eurajoen vesialueilla vesilinnun metsästyksen aloituspäivänä torstaina 20.8. Alueella tavattiin yhteensä 21 metsästäjää, jotka olivat aloittelemassa metsästyskautta. Tarkastuksissa kiinnitettiin huomiota aseen hallussapitoon sekä metsästykseen liittyviin velvoitteisiin.

Tarkastuksissa lähes kaikilla metsästäjillä aseenkantoluvat ja metsästyskortti olivat mukana metsästystilanteessa, mutta muutamilla luvat olivat unohtuneet kotiin. Viranomaiset muistuttavatkin, että metsästäjällä on metsästystilanteessa vaadittavien asiakirjojen mukana pito velvollisuus. Suurimmat puutteet valvonnassa liittyivät metsästysaseen säilyttämiseen metsästettäessä. Lain mukaan, metsästysaseen tulee olla metsästettäessä omistajan välittömän valvonnan alla. Asetta ei voi jättää paikkaan, jossa sen on mahdollista joutua sivullisen haltuun. Valvonnassa jouduttiin puuttumaan aseen säilyttämisen laiminlyöntiin muutamassa tarkastustilanteessa. Valvontapäivänä vallinnut erittäin aurinkoinen ja tuuleton sää verottivat metsästäjien saaliita, mutta kauniista kelistä huolimatta saaliiksi oli saatu muutamia yleisimpiä sorsalintuja.

Positiivisena havaintona valvonnassa todettiin kaikkien metsästäjien hyvä asenne tarkastustoimintaa kohtaan. Metsästyksenvalvonta vesialueilla koettiin hyväksi ja tarpeelliseksi. Viranomaiset muistuttavat, että alkoholi ei sovellu aseen kanssa toimimiseen. Tarvittaessa poliisi ottaa ampuma-aseet haltuun lupaharkintaa varten. Valvonnan yhteydessä alkoholinkäyttöä ei havaittu.

Metsästyksen valvontaa jatketaan Satakunnan alueella painopisteluonteisesti viranomaisten toimesta. Viranomaiset toivottavat metsästäjille, turvallista metsästyskautta ja huolellisuutta riistalaukauksien suorittamiseen.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *