Varusmies vajosi pinnan alle rannikkojääkäritutkinnon tasokokeen yhteydessä Dragsvikissä – tutkinta siirtyi poliisille

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

RAASEPORI – TAMMISAARI

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa veden alle joutuneen varusmiehen terveydentilaan tai muihin häntä koskeviin tietoihin. Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa palvelurikoksena.

Puolustusvoimat ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat sopineet, että tutkintavastuu Raaseporissa, tarkemmin Tammisaaren Dragsvikissa tiistaina 10. lokakuuta tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta siirtyy poliisille, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinnan siirtäminen tapahtuu sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta annetun lain säännösten mukaisesti.


Onnettomuus tapahtui Uudenmaan prikaatin alueella, rannikkojääkäritutkinnon tasokokeen yhteydessä. Tasokoetta kutsuttiin aiemmin barettimarssiksi. Tasokokeen aikana varusmiesten oli tarkoitus tehdä maihinnousu veneestä, ja tässä yhteydessä yksi varusmies vajosi veden alle. Elvytystoimenpiteiden jälkeen varusmies vietiin hoitoon Meilahden sairaalaan.

Poliisin tekemän esitutkinnan tässä vaiheessa rikosnimike on palvelusrikos. On mahdollista, että rikosnimike tarkentuu tai rikosnimikkeitä tulee lisää esitutkinnan edetessä.

− Poliisi aloittaa nyt oman esitutkinnan tapahtuneesta, ja tämä alkaa tapahtuneen tilannekuvan hahmottamisella. Esitutkinnan tavoitteena on esimerkiksi selvittää tapahtumien kulku sekä mahdolliset vastuukysymykset, toteaa tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisialitokselta.

Esitutkinnan aikana poliisi tulee muun muassa tekemään kuulusteluja sekä omaa paikkatutkintaa. Lisäksi poliisi kokoaa kirjallista näyttöä.


− Poliisi tekee esitutkintaa yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) tutkimuksella ja poliisin esitutkinnalla on osin erilliset tavoitteet, mutta mahdollisuuksien mukaan tehdään kuitenkin myös yhteistyötä, rikoskomisario Sjöholm kertoo.

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa veden alle joutuneen varusmiehen terveydentilaan tai muihin häntä koskeviin tietoihin. Poliisi ei myöskään tiedota tapauksesta enempää esitutkinnan tässä vaiheessa. Poliisi tiedottaa lisää, kun esitutkinta etenee ja lisätiedotettavaa tulee.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -