Varkaat tunkeutuivat kahteen asuntoon huijaamalla Loviisassa ja Vantaalla – Poliisi varoittaa oven taakse tulevista huijareista

Jaa tämä julkaisu:

LOVIISA – VANTAA

Itä-Uudenmaan poliisin partiot saivat sunnuntaina 4.10.2020. tehtävät Vantaalle ja Loviisaan, joissa ilmoitusten mukaan yksityisasuntoihin oli menty sisään ja anastettu omaisuutta.

Loviisassa sattuneessa tapauksessa talon oven taakse oli ilmaantunut kolme henkilöä, joista yksi oli pyytänyt päästä käymään vessassa. Talon omistaja oli suostunut pyyntöön ja samalla ovenavauksella taloon oli mennyt sisään kaksi muutakin henkilöä. Henkilöiden poistuttua asunnon omistaja oli huomannut, että asunnosta oli anastettu omaisuutta.

Vantaalla sattunut tapaus noudattaa hyvin samanlaista kaavaa kuin tapaukset, joista poliisi on tiedottanut ja varoittanut myös aiemmin. Talon oven taakse oli ilmaantunut kaksi miestä, jotka olivat erehdyttämällä talon omistajaa tunkeutuneet sisälle taloon. Talon omistaja oli soittanut hätäkeskukseen, jolloin miehet olivat poistuneet talosta. Miesten matkaan lähti talosta korurasia.

Itä-Uudenmaan poliisin partio otti maanantain vastaisena yönä toisen tehtävän yhteydessä kiinni kolme tuntomerkkeihin sopivaa henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen edellä mainittuun Loviisassa tapahtuneeseen varkauteen.

Älä päästä tuntemattomia kotiisi.

Itä-Uudenmaan poliisi haluaa varoittaa kansalaisia vastaavanlaisten tapausten varalta. Poliisi muistuttaa, että tuntemattomia henkilöitä ei kenenkään tule päästää kotiinsa ja jos epäilee joutuneensa huijauksen kohteeksi, tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ja ilmoittaa asiasta viipymättä.

Lähde: Poliisi