Vantaalla kaksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa, toinen ajeli huumepäissään ja toisella ei ollut koskaan ollut ajokorttia

Jaa tämä julkaisu:

VANTAA

Epävarma ajotapa paljasti ajo-oikeudettoman kuljettajan

Vantaa, Lahdenväylä, 13.5.2020 klo 10.50

Poliisille tehtiin ilmoitus henkilöautosta, joka seilasi epävarmasti kaistallaan moottoritiellä. Ajoneuvo pysäytettiin. Kuljettaja ei ollut päihtynyt, mutta selvisi, että hänellä ei koskaan ole ollutkaan henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Mies oli jäänyt edeltävän vuoden aikana kiinni seitsemän kertaa vastaavasta teosta. Vuonna 1996 syntynyt mies kuulusteltiin saman tien ja hän myönsi syyllistyneensä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.


Päihtynyt kuljettaja kiinni yleisövihjeen perusteella

Vantaa, Lähdepuistontie, 13.5.2020 klo 9.35

Poliisi sai hälytyksen epäillystä rattijuoposta. Sivulliset olivat kiinnittäneet huomiota henkilöautolla liikkeellä olleen miehen päihtyneeltä vaikuttaneeseen olemukseen. Poliisi tavoitti henkilöauton juuri, kun se oli pysäytetty tankkaamista varten.

Autossa kuljettajan paikalla ollut mies otettiin kiinni. Hän oli silminnähden päihtynyt, puhui sammaltaen eikä meinannut pysyä pystyssä. Mies kiisti kuljettaneensa autoa. Autossa ei ollut hänen lisäkseen muita henkilöitä.

Kuljettajalle tehtiin puhalluskoe, jonka tulos oli nolla. Hänelle tehty huumausaineen käyttöä osoittava pikatesti oli positiivinen amfetamiinin osalta, lisäksi hänen hallustaan löytyi pieni määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Vuonna 1987 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde ja teksti: Poliisi