Vanhempi rouva ryöstön kohteena Hämeenlinnassa – lisäksi Iittalassa kärähti huumerattijuoppo ja Hämeenlinnassa tulta pyytänyt mies sai turpaan

HÄMEENLINNA

Hämeenlinnassa iäkäs rouva joutui ryöstön yrityksen kohteeksi, kertoo Hämeen poliisilaitos. Lisäksi poliisia Hämeenlinnassa työllisti ajo-oikeudeton huumerattijuoppo Iittalassa ja lievä pahoinpitely Kirkkopuistossa.

Parikymppinen mies yritti ryöstää vanhemman rouvashenkilön Palokunnankadulla.

Poliisipartio sai perjantaina kello 18:n aikoihin tehtävän Palokunnankadulle. Ilmoituksen mukaan vanhemmalta rouvalta oli yritetty anastaa käsilaukku rappukäytävässä.

Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että 30-luvulla syntynyt nainen oli mennyt rappukäytävään ja hän oli huomannut miehen seuraavan häntä sinne. Mies oli rappukäytävässä yrittänyt anastaa naisen käsilaukun. Rollaattorilla liikkunut asianomistaja oli kaatunut tilanteessa ja mies oli yrittänyt repiä käsilaukkua naisen hallusta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Nainen loukkaantui tilanteessa ja ensihoidon yksikkö tarkasti hänet tapahtumapaikalla.

Todistajilta saatujen tuntomerkkien perusteella poliisipartio tapasi niihin sopivan parikymppisen miehen Eino Leinon kadulla. Hänet otettiin kiinni epäiltynä ryöstön yritykseen. Hänen hallussa olleesta vyölaukusta löytyi säilöönpanotarkastuksen yhteydessä puukko ja nyrkkirauta.

Ryöstön yrityksen lisäksi miehen epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon nyrkkiraudan osalta ja puukon osalta häntä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Keski-ikäinen miesautoilija kärähti huumepäissään ajelusta Iittalassa. Autokin oli katsastamaton.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantain vastaisena yönä kello neljän aikoihin Iittalassa.

Autoa kuljetti ajokiellossa oleva kuusikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta ä huumepikatesti oli positiivinen.

Miehen kuljettama auto oli määräaikaiskatsastamaton ja siihen oli kiinnitetty siihen kuulumaton rekisterikilpi. Lisäksi mies ei ollut rekisteröinyt auto hänen nimiinsä määräajassa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja ajoneuvorikkomukseen.

Mies meni meni pyytämään tulta savukkeeseen ja sai turpaan Kirkkopuistossa.

Mies meni pyytämään tupakkaan tulta parikymppiseltä nuorelta mieheltä puolenyön aikoihin Hämeenlinnan Kirkkopuistossa.

Mies ei saanut tulta tupakkaan vaan nyrkiniskun kasvoihinsa parikymppiseltä mieheltä.

Lyöjää epäillään lievästä pahoinpitelystä.

Lähteenä: Poliisi