Vaasan seudulla kahdeksalle mitattiin törkeitä ylinopeuksia perjantain ja lauantain ilta- ja yövuoron aikana

Jaa tämä julkaisu:

Pohjanmaan poliisi on joutunut jälleen puuttumaan lukuisiin törkeisiin ylinopeuksiin viikonlopun aikana Vaasan lähiseudulla. Poliisi on huolissaan kevään aikana ilmi tulleiden tapauksien suuresta lukumäärästä sekä teoissa käytetyistä suurista nopeuksista. Poliisi tutkii tekoja liikenneturvallisuuden vaarantamisina / vakavina piittaamattomuuksina tai törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Kuljettajat on määrätty tekojensa vuoksi väliaikaisiin ajokieltoihin.

Teoissa käytetyillä nopeuksilla ajoneuvojen kuljettajat eivät vaaranna pelkästään omaa tai kyydissä olevan henkilön henkeä ja terveyttä, vaan he vaarantavat myös kaikkien muiden liikenteessä liikkuvien turvallisuuden. Pohjanmaan poliisi tulee jatkamaan aktiivista nopeusvalvontaansa tieliikenteen turvallisuuden lisäämiseksi.

Perjantain ilta / yövuorossa esiin tulleet tapaukset:

Poikkeuslupakortilla liikenteessä ollut alle 18-vuotias henkilö kuljetti autoa 144 km/h nopeudella alueella, jossa rajoitus oli 100 km/h.

Kilpa-ajoa kahden kuljettajan kesken. Toinen käytti nopeutta 178 km/h ja toinen 173 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 100 km/h.

Moottoritiellä nuorehko mies käytti 170 km/h nopeutta alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120 km/h.

Moottoripyöräilijän nopeus keula pystyssä ajaen 83 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 50 km/h.

Lauantain ilta / yövuorossa esiin tulleen tapaukset:

Moottoritiellä kilpa-ajoa kahden henkilön kesken. Toinen käytti nopeutta 194 km/h ja toinen 180 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120 km/h.

Nuorehko mies käytti 150 km/h nopeutta alueella, jossa nopeusrajoitus 100 km/h.

Lähde ja teksti: Poliisi