Useita ryöstöjä ja ryöstön yritys Itä-Uudellamaalla – lähes kaikki epäillyt saatu kiinni

ITÄ-UUSIMAA

Itä-Uudellamaalla on ollut viimeisen viikon aikana useita ryöstöjä ja niiden yrityksiä, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Epäiltyjä on jäänyt kiinni usealla paikkakunnalla.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
Neljän hengen joukko epäiltynä ryöstöstä Vantaalla.

Useamman henkilön joukkoa epäillään ryöstöstä sunnuntaina 14. marraskuuta ennen puoltayötä Vantaalla.

Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä ryöstöstä epäiltynä.

Kahta nuorta naista epäillään myös ryöstöstä Vantaalla.

Poliisi otti Vantaalla samana päivänä, eli sunnuntaina 14. marraskuuta, kiinni kaksi henkilöä myös toisesta ryöstöstä epäiltynä.

2000-luvulla syntyneitä kahta tyttöä epäillään ryöstöstä, kun he olivat uhanneet väkivalloin kahta poikaa ja anastaneet heidän lompakkonsa.

Poliisi tutkii Vantaalla myös törkeää ryöstöä.

Poliisilla on myös tutkittavana Vantaalla tapahtunut törkeä ryöstö. Mies oli uhannut naista puukolla viime tiistaina, 16. marraskuuta puolenpäivän aikaan. Miehen epäillään toteuttaneen samantyyppisen törkeän ryöstön myös Kotkassa viime torstaina.

– Poliisi otti näistä törkeistä ryöstöistä epäillyn kiinni viime perjantaina. Tekojen kohteena olivat seuralaispalveluita tarjoavat tytöt, jotka epäilty oli löytänyt internetin kautta. Tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa. Poliisi pääsi epäillyn jäljille omilla tutkintatoimenpiteillään ja tekijä on saatu jo vangittua, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
Kaksi naista ryösti puukolla uhaten kaupan Vantaallla.

Vantaalta jäi kiinni myös viime keskiviikkona törkeästä ryöstöstä epäilty joukkio, kun kaksi naista oli puukolla uhaten ryöstänyt rahaa elintarvikeliikkeestä.

Heidän epäillään liittyvän myös muutamaan aiempaan kaupparyöstöön Helsingin alueella ja heitä tullaan esittämään vangittavaksi. 

Järvenpäässä ryöstettiin mies väkivaltaa käyttäen.

Myös Järvenpäässä otettiin ryöstöstä epäilty kiinni maanantaina 15. marraskuuta hieman ennen kahdeksaa illalla.

Miehen epäillään pahoinpidelleen toista miestä lyöden ja potkimalla ja anastaneen uhrilta ulkotakin.

Mies yritettiin ryöstää Hyvinkäällä.

Hyvinkään keskustassa kirjattiin ryöstön yritys keskiviikkona 17. marraskuuta, kun kaksi miestä yritti anastaa mieheltä rahaa. Mies puolustautui lyömällä takaisin ja tekijät pakenivat.

Tämän tapauksen osalta epäiltyjä tekijöitä ei ole vielä toistaiseksi tavoitettu.

– Näitä ryöstörikoksia ei sinänsä vaikuttaisi yhdistävän mikään muu kuin se, että eri tekijät ovat yrittäneet ansaita rahaa väkivalloin uhkaamalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Poliisi on päässyt nopeasti epäiltyjen jäljille ja ottanut heidät kiinni. Monissa tapauksissa epäillyt ovat myös olleet melko nuoria, jotka eivät ymmärrä, että ryöstö on erittäin vakava rikos, josta voi seurata jopa vuosien vankeusrangaistus, painottaa rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Lähteenä: Itä-Uudenmaan poliisilaitos