Useita polkupyörävarkauksia tehtaillut mies kiinni Kajaanissa

KAJAANI

Poliisi on palauttanut osan pyöristä takaisin omistajilleen. Tekijän hallusta löytyi myös Tunturi-merkkinen polkupyörä, jonka omistaja ei ole poliisin tiedossa.

Oulun poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus, tiedottaa Oulun poliisilaitos. Poliisi kertoo saaneensa kiinni useita polkupyörävarkauksia tehtailleen miehen.

Poliisin tiedotteesta selviää, että Kajaanissa varastettiin useita polkupyöriä keskustassa, Purolassa ja Huuhkajanvaarassa 15.–25. toukokuuta aikana. Poliisi epäilee rikoksista kajaanilaista miestä, jonka se otti kiinni selvittääkseen tapauksia.

Poliisi on palauttanut osan pyöristä takaisin omistajilleen. Tekijän hallusta löytyi myös Tunturi-merkkinen polkupyörä, jonka omistaja ei ole poliisin tiedossa.

Lisäksi poliisi selvittää miehen osuutta Huuhkajanvaarassa tehtyihin varastomurtoihin. Poliisi on saanut haltuunsa varastoista anastettua omaisuutta.

Polkupyörä kannattaa lukita kunnolla.

Polkupyörävarkauksia voi ehkäistä lukitsemalla pyörän kunnolla. Huolehdi siis, että pyörässäsi on toimiva lukko, mieluiten kaksikin. Toisin sanoen pyörän oman runkolukon lisäksi sinulla pitäisi olla sellainen lukko, jolla pyörän saa kiinni lähellä olevaan kiinteään esineeseen, kuten katuvalotolppaan.


Aina tuplalukituskaan ei riitä, vaan pyörä lähtee varkaan mukaan lukituksista huolimatta. Hyvä keino estää pyörävarkaus on siirtää pyörä lukittuihin sisätiloihin. Myös sisätiloissa polkupyörä kannattaa pitää lukittuna.

Jos joudut jättämään polkupyörän yöksi ulos, harkitse, mihin pyöräsi jätät. Julkinen, avara ja valaistu paikka on parempi vaihtoehto kuin hämärä sivukuja.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä, niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Kainuun alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.