Useita liikennerikoksia ja varkauksia Etelä-Karjalassa – poliisi kaipaa varkauksiin havaintoja

ETELÄ-KARJALA

Poliisia on työllistänyt Etelä-Karjalassa useat liikennerikokset sekä varkaustapaukset, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos. Liikenteessä jäi kiinni niin kaahareita, kuin rattijuoppojakin. Kahteen varkaustapaukseen poliisi kaipaa havaintoja.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Törkeitä ylinopeuksia Valtatie 6:lla.

Liikenneturvallisuus vaarantui Valtatie 6:lla viikonlopun aikana. Poliisi tavoitti kolme kuljettajaa, jotka ajoivat huomattavaa ylinopeutta ja heidän epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kuljettajien nopeuksiksi mitattiin 153 km/h, 165km/h ja 172 km/h. Kuutostiellä on 100 km/h nopeusrajoitus. Poliisi määräsi kuljettajat väliaikaiseen ajokieltoon.

Myös useita rattijuoppoja jäi kiinni.

Poliisi tavoitti viikonlopun aikana neljä rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa.

Yhden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kolmen kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja näistä kahta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Poliisi tavoitti kuljettajat Lemiltä, Lappeenrannasta, Joutsenosta ja Imatralta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Poliisi kaipaa havaintoja kahteen varkauteen Lappeenrannassa.

Lappeenrannassa anastettiin mopo Sammonlahden kaupunginosassa Pellonmäenraitilla parkkipaikalta perjantaina 24. syyskuuta. Anastettu mopo on Suzuki-merkkinen ja sen rekisteritunnus on 30-KIG.

Lappeenrannassa murtauduttiin työmaakoppeihin Sammonlahden kaupunginosassa Orkoniitynkadulla maanantaina 27. syyskuuta yöllä. Poliisi selvittelee mahdollisesti anastettua omaisuutta ja tutkii asiaa varkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559.

Imatralla varastettiin auto – tekijä jäi kiinni.

Imatralla murtauduttiin autotalliin ja anastettiin henkilöauto Imatrankosken kaupunginosassa lauantaina 25. syyskuuta. Poliisi tavoitti rikoksesta epäillyn liikenteestä anastetulla autolla Imatralla. Poliisi otti auton haltuunsa ja otti rikoksesta epäillyn kiinni. Poliisi tutkii asiaa moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, valaistuksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Kaikesta arvo-omaisuudestaan kannattaa ottaa kuvat ja talteen tieto merkistä ja mallista, sarjanumerosta ja muista selvistä tuntomerkeistä. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.

Lähteenä: Poliisi