Useita liikenneonnettomuuksia moottoritiellä Keminmaassa – iäkäs kuljettaja aiheutti suurimman osan

KEMINMAA

Iäkkään kuljettajan harhautuminen aiheutti onnettomuuksia moottoritiellä Keminmaassa, tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Torstaina 14. lokakuuta, aamulla kello seitsemän jälkeen, tapahtui Kemi-Tornion välisellä moottoritiellä useampi liikenneonnettomuus, missä henkilöitä vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Tilanne sai alkunsa siitä kun n. 80-vuotias mieshenkilö oli autonsa kanssa harhautunut moottoritielle väärästä rampista ja lähtenyt ajamaan Tornion suuntaan vasten liikennettä.

Hän ehti ajaa moottoritietä väärään suuntaan useampia kilometrejä, kunnes Keminmaan teollisuuskylän kohdalla ollut poliisipartio oli nähnyt tilanteen. Partio oli lähtenyt tavoittamaan harhautunutta kuljettajaa, mutta ennen pysäytystoimia kuljettaja ehti törmätä puolittaisella nokkakolarilla Tornion suunnasta tulleeseen autoilijaan. 

Onnettomuuspaikka on n. 1 kilometri Rovaniemen rampista Tornion suuntaan. Tämä törmäys aiheutti liikenteen pysäyttämisen molemmista suunnista. Pysäyttämisestä aiheutuneessa jonossa tapahtui sitten vielä erillinen peräänajo.
Molemmissa törmäyksissä osallisena olleet neljä kuljettajaa vietiin paikalta sairaalaan tarkastettavaksi. Ilmeisesti vakavammilta loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin. 

Törmäysten lisäksi liukkaudesta johtuen yksi autoilija suistui katolleen ojaan liikennevahinkopaikan lähettyvillä ja hänetkin toimitettiin
sairaalaan tarkastukseen. 

Paikalla tilannejohtajana ollut poliisi kertoi, että tie oli jäinen ja erittäin liukas. Hänen mukaansa useat autoilijat eivät olleet huomioineet ajokeliä vaan olivat liikkeellä turhan reippaalla nopeudella. Poliisi muistuttaakin siitä, että yön jäljiltä saattaa tie olla vielä jäässä ja erittäin liukas. Keliolosuhteiden kanssa täytyy olla erityisen tarkkana ja sopeuttaa ajonopeudet sen mukaan.

Lähteenä: Lapin poliisilaitos