Useiden 15-16 -vuotiaiden epäillään syyllistyneen vakaviin huumausainerikoksiin Etelä-Pohjanmaalla – poliisi valvoo tehostetusti päihteiden käyttöä Pohjanmaan maakunnissa koulujen päättäjäisviikonloppuna

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

Useiden 15-16 -vuotiaiden epäillään syyllistyneen vakaviin huumausainerikoksiin Etelä-Pohjanmaalla - poliisi valvoo tehostetusti päihteiden käyttöä Pohjanmaan maakunnissa koulujen päättäjäisviikonloppuna 1
KUVITUSKUVA. Kuva: Poliisi

POHJANMAAN POLIISIN ALUE

Pohjanmaan poliisilla on ollut kevään aikana tutkittavana huumausainerikosten sarja, missä epäiltyinä on ollut useita 15-16 -vuotiaita nuoria, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos. Tutkittavat rikosnimikkeet ovat olleet törkeä huumausainerikos ja huumausainerikos. Tekopaikkana on ollut mm. Seinäjoki.

Huumausaineiden välitys on paljastunut kadulla suoritetun huumausaineiden kenttävalvonnan yhteydessä. Esitutkinnassa on selvinnyt, että alle 18-vuotiaat nuoret ovat välittäneet eteenpäin kannabista ja huumaavia lääkkeitä. Lisäksi on viitteitä myös amfetamiinin välittämisestä. Kotietsintöjen yhteydessä on takavarikoitu kannabista, Ksalol-tabletteja ja käteistä rahaa, jonka epäillään olevan huumausainekaupasta saatua rikoshyötyä.

Koska huumausaineiden välittäjät ovat olleet nuoria, niin on todennäköistä ja myös esitutkinta on osoittanut, että myös heidän asiakkaansa ovat olleet alle 18-vuotiaita nuoria. Huumausainekauppaa on käyty anonyymia Tor- verkkoa ja pikaviestisovelluksia hyödyntäen (mm. Wickr ja Snapchat).

Huumausainerikoksia tutkivat poliisit ovat erittäin huolestuneita nuorten huumausaineiden käytöstä, joka tuntuu olevan kasvava trendi Pohjanmaalla. Huoltajien on syytä kiinnittää huomiota lasten ja nuorten käyttäytymiseen, vapaa-ajan viettoon ja matkapuhelimen käyttöön. Esimerkiksi Tor-selain ja anonyymit pikaviestisovellukset puhelimessa saattavat olla viitteitä laittomuuksista, vaikka niitä on mahdollista käyttää myös laillisiin tarkoitusperiin.

Poliisi valvoo tehostetusti päihteiden käyttöä Pohjanmaan maakunnissa koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Pohjanmaan poliisilaitos suorittaa tehostetusti päihdevalvontaa koulujenpäätösviikolla ja viikonloppuna. Päihdevalvonnassa keskitytään nuorten alkoholin ja huumausaineiden käyttöön ja välittämiseen. Huoltajien on hyvä käydä pelisäännöt läpi nuorten kanssa ennen viikonloppua ja selvittää missä ja kenen kanssa iltaa vietetään. Huoltajien on myös hyvä pitää oma puhelimensa auki, sekä oman lapsen että myös viranomaisten mahdollisia yhteydenottoja varten.

Lähteenä: Poliisi