Useat rattijuopumukset, pahoinpitelyt ja omaisuusrikokset työllistivät Rovaniemen poliisia viikonloppuna

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

ROVANIEMI

Rovaniemen poliisilla oli vilkas viikonloppu. Poliisia työllistivät pitkin viikonloppua useat rattijuopumukset, pahoinpitelyt sekä omaisuusrikokset.

Perjantai-iltana partio pysäytti Jaatilassa henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkistamiseksi. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen opiaateille. Lisäksi kävi ilmi, että tämä oli määrätty matkustuskieltoon, ja kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä matkustuskiellon rikkomiseen.


Lauantaina aamuyöllä Koskenkylässä rikottiin omakotitalon kuistin ikkunoita ilmeisesti lapiolla. Talon asukkaat olivat heränneet meluun ja nähneet tekijän juoksevan Rovaniemen keskustan suuntaan. Partio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan henkilön muutaman kilometrin päästä, ja hänen epäillään syyllistyneen vahingontekoon ja kotirauhan rikkomiseen.


Lauantai-aamuna poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan Lapinrinteellä henkilöautoa kuljettamaan lähtenyt henkilö olisi varmuudella päihtynyt. Partio tavoitti kuljettajaksi epäillyn henkilön Saarenkylästä ja tämä puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.


Lauantain ja sunnuntai välisenä yönä Katajanrannalla tarvittiin partiota tappelua rauhoittelemaan. Tapausta selvitellessä kävi ilmi, että yksi tappelun osallisista oli hetkeä aikaisemmin ajanut autolla paikalle, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.


Sunnuntaina puolenyön jälkeen ilmoitettiin mahdollisesta rattijuopumuksesta Sinetässä. Partio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan auton, ja asiaa selvittäessä kävi ilmi, että autoa on ilmeisesti ajanut kaksi eri henkilöä. Näistä toinen puhalsi yli kahden promillen tuloksen ja toiselle tehty huumausaineen pikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Jälkimmäisen henkilön hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä patruunoita, minkä vuoksi hänen epäillään rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen lisäksi syyllistyneen myös ampuma-aserikokseen.

Lähde ja teksti: Poliisi