Ulkomaalainen kerjääjä erehtyi kerjäämään rahaa siviilipukuisilta rikostutkijoilta Mikkelissä, mies oli aiemmin pakottanut nuoren miehen nostamaan tälle rahaa pankkiautomaatista

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

MIKKELI

Mikkelin poliisin rikostutkijat söivät siviilivarustuksessa Mikkelissä keskustan lounasravintolassa 13.7.2020, kun ravintolaan saapui ulkomaalainen nuorehko mies kerjäämään rahaa. Ravintolassa lounastamassa olleet ihmiset antoivat rahaa miehelle, koska lapussa luki, että hänellä ei rahaa ole ja vaimokin on sairaana.
Kun mies ravintolassa aikansa kierrettyään tuli poliisien pöytään, niin matka jatkui ilman kerjäämisellä saatua rahaa, kävellen poliisilaitokselle selvittämään maassaolon edellytyksiä.

Maassaolon edellytysten selvityksen aikana poliisille tultiin ilmoittamaan, että mies, joka juuri tuotiin poliisilaitokselle olisi edellisenä päivänä pakottanut nuoren pojan nostamaan tililtä rahaa ja antamaan nostetut rahat hänelle.
Poliisi pidätti asian vuoksi ulkomaalaisen epäiltynä varkauteen. Kuulusteluiden aikana mies myönsi syyllistyneensä varkauteen pakottamalla itselleen tuntemattoman nuoren miehen nostamaan rahaa Mikkelissä pankkiautomaatilta. Rikoksesta epäilty halusi korvata aiheuttamansa vahingot nuorelle, jonka oli pakottanut nostamaan rahaa ja antoi rahavaroistaan toista sataa euroa annettavaksi takaisin.

Asia lähetettiin syyttäjälle syyteharkintaan ja epäilty haastettiin vastaamaan asiassa. Asia tullaan käsittelemään Etelä-Savon käräjäoikeudessa myöhemmin tänä vuonna.

Lähde ja teksti: Poliisi