Törkeitä varkauksia Pohjanmaan poliisin alueella – poliisi pyytää vihjeitä

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

POHJANMAAN POLIISILAITOKSEN ALUE

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on tapahtunut useita törkeitä varkauksia kuluneen viikon aikana, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos. Poliisi pyytää vihjeitä omaisuurikoksiin liittyen. Lisäksi poliisi muistuttaa varovaisuudesta huijausviesteihin liittyen.


Tuulivoimatyömaalta Soinissa varastettiin iso määrä kuparia.

Vestas Finland Oy:n tuulivoimatyömaalta Soinin Möksyntiellä, oltiin varastettu 3500 kiloa kuparia ja aiheutettu mittavat vahingot työmaalla rakenteilla oleviin tuulivoimaloihin. Törkeä varkaus on tapahtunut lauantain 20. toukokuuta ja lauantain 27. toukokuuta välisenä aikana.

Poliisi pyytää havaintoja alueella tai sen läheisyydessä varsinkin ilta-aikaan tehdyistä ajoneuvoista, tai muusta poikkeavasta toiminnasta osoitteeseen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi. 

Vaasassa murtauduttiin asuttuun asuntoon.

Verkkokadulla Vaasan Kotirannalla, murtauduttiin asuttuun asuntoon ulko-ovea vääntämällä perjantain 26. toukokuuta ja lauantain 27. toukokuuta välisenä yönä. Asunnosta varastettiin muun muassa Yosemite merkkinen sähköpyörä, kannettava Asus-merkkinen tietokone ja muuta käyttötavaraa.

Vaasassa varastettiin mönkijä.

Samaisena yönä tapahtui myös mönkijävaekaus Vaasan Kotirannalla. Varkauden kohde oli Polaris Ranger 570 ns. koppimönkijä. Mönkijän rekisterinumero on 587-CAS.

Poliisi pyytää havaintoja.

Poliisi pyytää kaikkiin kolmeen tapaukseen havaintoja. Havainnot voi lähettää sähköpostitse Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Huijausviestejä liikenteessä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan myös huijausviesteistä. Poliisin mukaan poliisi kirjaa edelleen erilaisia petosrikoksia päivittäin ympäri Pohjanmaata. Eri pankkien nimissä lähetetään edelleen tekaistuja sähköposteja, joissa uhria pyydetään tekemään toimia sähköpostissa aukeavan linkin kautta.  Uutena ilmiönä on nyt noussut esiin tekstiviestillä tulevat petokset, joissa esimerkiksi uhrin lapsi pyytää vanhemmalta rahaa laskujen maksamiseen ja ilmoittaa samalla uuden puhelinnumeronsa. 

Poliisi kehottaa jokaista aina valppauteen sähköpostilla tai tekstiviesteillä tulevista yhteydenotoista raha-asioihin liittyen. Lisäksi muistutetaan tarkistamaan aina suoraan pankista tai pyytäjältä asian oikea laita ennen rahojen siirtoa tai minkäänlaisten henkilötietojen antamista.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -