Törkeät rattijuopumukset Hausjärvellä ja Lopella – Hausjärvellä tapahtui myös liikenneonnettomuus

HAUSJÄRVI – LOPPI

Poliisia on työllistänyt Hausjärvellä ja Lopella vahvasti päihtyneet kuljettajat, selviää Hämeen poliisilaitoksen tiedotteesta. Myös yksi loukkaantumisen vaatinut liikenneonnettomuus tapahtui Hausjärvellä.

Rattijuoppo kovassa humalassa autolla ojaan Oitintiellä Hausjärvellä – konepelti oli noussut ylös.

Poliisipartio sai maanantaina 27. syyskuuta kello 17:n aikoihin hätäkeskukselta tehtävän Oitintielle. Ilmoituksen mukaan auto oli ajautunut ulos tieltä.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että viisikymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Oitintiellä, kun auton konepelti oli noussut ylös ja tämän seurauksena auto oli ajautunut ulos tieltä.

Kuljettaja oli ulosajon jälkeen saanut kyydin lähellä olevaan taloon, josta poliisipartio tapasi hänet. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,78 promillea. Hänet käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkekellä.

Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joihin miehen epäillään syyllistyneen.

Kuorma-auto henkilöauton perään Riihimäentiellä Hausjärvellä.

Hätäkeskukseen tuli maanantaina 27. syyskuuta aamupäivällä ilmoitus kuorma-auton ja henkilöauton kolarista Riihimäentiellä.

Poliisipartio sai selville tapahtumapaikkatutkinnassa, että henkilöauton kuljettaja oli pysähtynyt autonsa edessä olleen tietyön ja liikenteenohjaajan antamasta merkistä. Kuorma-auton kuljettaja ei ollut havainnut, että henkilöauto oli pysähtyneenä tiellä edellä mainituista syistä ja hän törmäsi kuorma-autolla henkilöauton perään.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Kuorma-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Rattijuoppo ajoi ylinopeutta Lopella.

Poliisin moottoripyöräpartio oli suorittamassa ajotapavalvontaa maanantaina iltapäivällä Lopen Launoisissa.

Partion ajaessa Vähikkäläntietä, partion ja sen edessä ajaneen auton ohitti henkilöauto. Henkilöauto teki ohituksen sellaisessa kohdassa, jossa ohittaminen on sulkuviivoin kielletty. Ohituksen jälkeen auto jatkoi huomattavalla ylinopeudella kohti Launoista. Poliisipartio mittasi tutkalla loittonevan auton nopeudeksi 136 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.

Partio pysäytti kyseisen auton, jota kuljetti viisikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,64 mg/l.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lähteenä: Poliisi