Syyttäjä on nostanut yhteensä 20:tä henkilöä vastaan syytteet törkeisiin dopingrikoksiin liittyvässä rikoskokonaisuudessa – Asiaa puidaan Lapin käräjäoikeudessa 31.8 alkaen

Jaa tämä julkaisu:

LAPPI

Syyttäjä on nostanut syytteet yhteensä 20:tä henkilöä vastaan törkeisiin dopingrikoksiin liittyvässä rikoskokonaisuudessa. Syytteissä on kyse dopingaineiden ja lääkevalmisteiden maahantuonti-, myynti- ja levitysorganisaation toimista vuosina 2017–2020.

Suomeen tuotujen ja täällä levitettyjen dopingaineiden määrä on ollut merkittävä.

Samassa kokonaisuudessa on nostettu syytteitä myös salakuljetuksista, huumausainerikoksista, lääkerikoksista, törkeästä rahanpesusta, virkavelvollisuuden rikkomisesta, petoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Lisäksi kaksi vastaajaa on saanut syytteen tutkinnan yhteydessä paljastuneista ampuma-aserikoksista.

Asiakokonaisuudessa on tällä hetkellä vangittuna kaksi henkilöä. Osa vastaajista on kiistänyt syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin rikoksiin.

Haastehakemukset on toimitettu Lapin käräjäoikeuteen 17.8.2020 (käräjäoikeuden asianumerot R 20/1530, R 20/1536, R 20/1538, R 20/1540 ja R 20/1543). Haastehakemukset tulevat julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Pääkäsittely aloitetaan 31.8.2020 ja sen arvioidaan kestävän noin neljä viikkoa.

Asiassa ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa.

Lähde ja teksti: Syyttäjälaitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *