Salon uuden poliisiaseman suunnittelu etenee – hankesuunnittelu on käynnistetty Sokerisillan tontille

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

Salon uuden poliisiaseman suunnittelu etenee - hankesuunnittelu on käynnistetty Sokerisillan tontille 1
KUVITUSKUVA. Kuva: Poliisi

SALO

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt Salon uuden poliisiaseman hankesuunnittelun Sokerisillan tontille, joka sijaitsee noin 1,5 kilometriä Salon keskustasta, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos. Hankesuunnittelu pyritään tekemään vuoden 2021 aikana. Uuden poliisiaseman käyttöönotto voisi tapahtua aikaisintaan vuoden 2025 alkuun mennessä.

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt Salon uuden poliisiaseman hankesuunnittelun yhteistyössä Poliisihallituksen ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen kanssa Sokerisillan tontille Hornin kaupunginosaan, osoitteeseen Tehdaskatu 34-40. 

”Tontti on vielä kaupungin omistuksessa, ja neuvottelut tontin hankintaan liittyen jatkuvat lomien jälkeen”, Senaatti-kiinteistöjen projektipäällikkö Katja Päivärinta kertoo.

Hankesuunnittelua ohjaa Senaatti-kiinteistöjen ja Poliisihallituksen laatima poliisitalokonsepti. Konsepti vastaa tarpeisiin, joita poliisin toimitiloilta edellytetään 2020-luvulla ja sen jälkeisinä vuosikymmeninä. Salon poliisi on toiminut nykyisissä tiloissa Salon virastotalossa vuodesta 1958 saakka. 

”Uusi rakennus suunnitellaan palvelemaan paremmin asiakkaita ja poliisin henkilökuntaa”, Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala sanoo.

Lähteenä: Poliisi