Rovaniemellä on havaittu jälleen vakavaa raideliikenteen häirintää – korvaussummat voivat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

Rovaniemellä on havaittu jälleen vakavaa raideliikenteen häirintää - korvaussummat voivat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin 1
KUVITUSKUVA. Kuva: VR group

ROVANIEMI

Poliisi on saanut useita ilmoituksia junaraiteille asetetuista kivistä ja muista esteistä erityisesti Rovaniemen kaupungin Saarenkylän alueelta. Asiasta kertoo Lapin poliisilaitos.

Poliisi kehottaa vanhempia kertomaan lapsille ja nuorille raiteilla liikkumisen ja leikkimisen vaaroista.

Ilkivallan teko aiheuttaa vaaratilanteita ja suuria taloudellisia vahinkoja.

Kivien ja muiden esineiden pinoaminen raiteille aiheuttaa vaaratilanteen ilkivallan tekijälle, ohikulkijoille ja junan matkustajille. Pahimmillaan juna voi suistua raiteiltaan tai singota esineet kauas ympäristöön. Esineen laittaja asettaa itsensä myös suureen vaaraan raidealueella liikkuessa, sillä nopeita ja äänettömästi liikkuvia junia ei välttämättä huomaa ajoissa.

Esteiden asettaminen junaraiteille on raideliikenteen häirintää ja ilkivaltaa. Liikennetuhotyön yrityskin on rangaistava. Vaikka lapsi tai nuori ei olisikaan rikosoikeudellisessa vastuussa, hän on kuitenkin korvausvelvollinen aiheutuneista vahingoista. Aiemmissa vastaavissa ilkivaltatilanteissa korvaussummat ovat nousseet kymmeniin tuhansiin euroihin.

Lähteenä: Poliisi