Rasistinen huutelu kuumensi tunteita Vantaalla – lisäksi mm. nuori harjoitusluvallinen motoristi kaahasi poliisia karkuun matkustaja kyydissään

Jaa tämä julkaisu:

VANTAA

Varkaat kärräsivät tuotteita ulos kaupasta ostoskärryissä

Vantaa, Tammiston kauppatie, 1.8.2020 klo 13.40

Kaksi yhdessä liikkeellä ollutta keski-ikäistä miestä oli lastannut rakennustarvikkeita myyvästä liikkeestä ostoskärryihin erilaisia käsityökalua hieman yli viiden sadan euron arvosta. Tämän jälkeen miehet olivat kärränneet tuotteet ulos kaupasta maksamatta niistä ja alkaneet lastata niitä omaan pakettiautoonsa.

Teko oli kuitenkin huomattu ja vartijat olivat ottaneet näpistelijät kiinni. Molempia miehiä epäillään varkaudesta. Tuotteet saatiin takaisin myyntikuntoisina.

Epäkuntoisella autolla liikkeellä kortittoman kuskin autosta löytyi varastettua omaisuutta

Vantaa, Tikkurilantie 46, 1.8.2020 klo 12.30

Huoltamon henkilökunta kiinnitti huomiota mieheen ja naiseen, jotka hääräsivät epämääräisesti huoltaman pihalla olleen henkilöauton kimpussa. Kaksikko yritti saada autoa käyntiin siinä onnistumatta. Heidän epäiltiin olevan päihtyneitä ja paikalle kutsuttiin poliisi.

Partio puhallutti auton paikalle ajaneen miehen. Hän ei ollut humaltunut ja pikahuumetesti antoi negatiivisen tuloksen. Täysin puhtain paperein hän ei selvinnyt, sillä miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, hänen autoonsa oli kiinnitetty väärät kilvet ja autosta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta, muun muassa käsityökaluja.

Tarkemmin asiaa selvitettäessä kävi ilmi, että nainen oli tullut myöhemmin paikalle kävellen. Autosta löytyneelle varastetuksi epäillylle omaisuudelle löytyi oikea omistaja, tavarat oli anastettu torstain ja perjantain välisen yön aikana eräältä työmaalta. Miestä epäillään varkaudesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun matkustaja kyydissään

Vantaa ja Tuusula, 1.8.2020

Nuori, vuonna 2003 syntynyt moottoripyörällä liikkeellä ollut mies kaahasi poliisia karkuun Vantaan ja Tuusulan alueella lauantaina kuuden jälkeen illalla. Tapahtumat saivat alkunsa, kun mopoilijoiden kokoontumisajoja valvomassa ollut moottoripyöräpartio kiinnitti huomionsa Tuusulanväylällä ajaneeseen kevytmoottoripyörään, jonka rekisterikilpi ei ollut näkyvissä. Partio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja -kelpoisuuden.

Kun kuljettaja huomasi poliisin moottoripyörän, hän kääntyi kevyenliikenteen väylälle ja lähti pakenemaan poliisia huomattavaa ylinopeutta käyttäen. Kevyenliikenteen väylällä oli runsaasi muita tienkäyttäjiä.

Poliisin moottoripyörä seurasi kevytmoottoripyörää Koivuhakaan ja edelleen Ruskeasannan kautta Tuusulaan ja tehtävälle liittyi myös muita partioita. Pakenevan moottoripyörän nopeus oli pahimmillaan hieman yli 100 km/h ja se käytti osittain myös kevyenliikenteen väyliä ja kävelijöille tarkoitettuja ulkoilureittejä. Kuljettaja myös ajoi päin punaisia valoja ja teki ohituksia sulkuviivan ja risteyksen sulkualueen ylittäen.

Poliisin moottoripyörä pääsi kevytmoottoripyörän rinnalle ja kuljettajaa käskettiin pysähtymään. Myös kyydissä ollut nuori nainen pyysi kuljettajaa useita kertoja pysähtymään.

Lopulta moottoripyöräilijä pysäytti ajokkinsa ja päästi matkustajan pois kyydistä. Hieman tämän jälkeen moottoripyörä hyytyi hetkeksi jostakin syystä ja moottoripyöräpoliisi pääsi ajamaan pyörän eteen estäen sen liikkumisen.

Kevytmoottoripyörän kuljettajalle oli harjoituslupa kyseiseen ajoneuvoluokkaan. Harjoituslupa otettiin poliisin haltuun ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rasistinen huutelu kuumensi tunteita

Vantaa, Eteläinen rastitie, 1.8.2020 klo 22.35

Usean ulkomaalaistaustaisen nuoren miehen ryhmä pahoinpiteli keski-ikäistä miestä lauantai-iltana Vantaalla.

Poliisi sai hälytyksen tilanteesta, jossa usean nuoren kerrottiin häiriköivän vanhempia miehiä aggressiivisesti ja tölkeillä heittelemällä. Kun poliisi ehti paikalle, tilanne oli kärjistynyt siihen pisteeseen, että yhtä vanhempaa miestä oli lyöty takaa päin useita kertoja päähän ja häntä oli heitetty päin kasvoja täydellä oluttölkillä. Mies itse kertoi nimittäneensä nuoria neekereiksi. Mies lähti päivystykseen tarkistuttamaan vammansa. Tekijät onnistuivat livahtamaan paikalta eikä heitä tavoitettu. Osallisena oli ainakin kolme nuorta, jotka olivat liikkeellä polkupyörillä.

Lähde ja teksti: Poliisi