Raisiossa on murtauduttu neljään omakotitaloon viimeisen kahden viikon aikana

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

RAISIO

Lounais-Suomen poliisi kertoo poliisin tutkivan neljää omakotitaloon kohdistunutta murtoa Varsinais-Suomessa Raisiossa. Kaikki murrot ovat tapahtuneet viimeisen kahden viikon aikana.

Murtojen kohteena olleet omakotitalot sijaitsevat Tikanmaalla, Kerrolassa, Nuorikkalassa ja Raision keskustan lähettyvillä.

Kaikissa tapauksissa taloihin on tunkeuduttu rikkomalla ovi tai ikkuna, kun asukkaat eivät ole olleet kotona. Taloihin on menty työpäivän aikana tai kun asukkaat ovat olleet esimerkiksi lomamatkoilla.

– Murtojen yhteydessä varkaat ovat pääosin sekoittaneet ja rikkoneet paikkoja. Yhdessä tapauksista tekijöiden mukaan on lähtenyt ainakin käteistä rahaa, kertoo rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi tutkii kaikkia tapauksia törkeinä varkauksina.


Suojaudu asuntomurroilta.

Lounais-Suomessa vietetään tulevina viikkoina koulujen syyslomia, ja monissa kodeissa suunnataan lomareissuille. Poliisi muistuttaa, että asunto kannattaa pitää asutun näköisenä myös reissun aikana.

– Naapurille kannattaa mahdollisuuksien mukaan ilmoittaa matkasta ja sopia, että asuinympäristöä pidetään silmällä, Kuure sanoo.

Myös esimerkiksi kunnollinen lukitus ja valaistus sekä erilaisten hälytyslaitteiden ja valvontajärjestelmien käyttö ovat hyviä keinoja varkauksien ennalta estämiseen.

Jos huomaa, että omaan asuntoon on murtauduttu, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen numeroon 112.

– Kannattaa myös poistua asunnosta, jottei tule sotkeneeksi tekopaikkaa ja poliisi pääsee suorittamaan asunnossa rikospaikkatutkintaa, Kuure neuvoo.


Poliisin neuvoja asuntomurroilta suojautumiseen.

  • Pidä asunto asutun näköisenä myös lomien aikana.
  • Pyydä naapuria tyhjentämään postilaatikko silloin tällöin.
  • Lomasuunnitelmia ja kotoa poissaoloa ei kannata hehkuttaa sosiaalisessa mediassa.
  • Huolehdi, että kotiovessasi on nykyaikainen takalukittuva käyttölukko. Varmuuslukolla voit parantaa lukitusta.
  • Pidä asunnon ovet ja ikkunat lukituttuina aina kun mahdollista.
  • Pidä etuovi lukossa silloin, kun talon väki on takapihalla.
  • Huolehdi tontin valaistuksesta ja käytä erilaisia hälytys- ja valvontajärjestelmiä.
  • Merkitse mahdollisuuksien mukaan omaisuutesi, kuten arvokkaat työkalut tai -koneet. Nykyisin on hankittavissa merkitsemiseen sopivia välineitä, joiden avulla yksilöllisen tunnistusmerkinnän voi hoitaa pienellä vaivalla.
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -