Rahtialus ajautui rantakiville Uudessakaupungissa

Jaa tämä julkaisu:

UUSIKAUPUNKI

Rahtialus ajautui rantakiville Uudessakaupungissa 1

Suomalaisen kuivarahtialuksen ankkuri petti puuskittaisessa luoteistuulessa Uudenkaupungin edustalla torstaina iltapäivällä hieman ennen kello 13. Alus ajelehti puuskittaisessa tuulessa Ruuhikari-nimisen saaren rantaan.

Kiperästä tilanteesta huolimatta alus onnistui pääsemään turvallisille vesille omin konein joten pohjakosketus oli lievä. Alus ankkuroitui uudestaan turvallisempaan paikkaan.

Meripelastuskeskuksen saadessa tiedon tapahtumasta Archipelago VTS:ltä oli alus jo irrottautumassa Ruuhikarin rannasta. Meripelastuskeskus hälytti tapahtumapaikalle Susiluodon merivartioaseman venepartion ja Vartiolentolaivueen Dornier-valvontalentokoneen. Venepartio tarkasti aluksen miehistön kunnon, haastatteli heidät ja dokumentoi tapahtumat aluksella tarvittavin osin. Dornier tarkasti merialueen öljypäästöjen varalta.

Aluksella oli kaikki kunnossa eikä merialueellakaan havaittu mitään öljypäästöön viittaavaa. Miehistö ei havainnut aluksella vuotoja eikä merkittäviä vaurioita. Miehistön mukaan syynä ankkurin pettämiseen oli voimakas puuskittainen tuuli. Tapahtuma-aikaan alueella puhalsi puuskissa jopa 20m/s. Alus oli painolastissa ja sillä oli yhdeksän miehistön jäsentä.

Liikenne- ja viestintäviraston merenkuluntarkastaja selvittää tapahtumaa aluksen miehistön kanssa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *