Puukotus ja kaivinkonevarkaus Kuhmossa: Mies varasti kaivinkoneen ja ajoi sen lähes kyljelleen ojaan kahden promillen humalassa – Miestä puukotettiin ravintolan edessä

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

KUHMO

Poliisi sai 19.7.2020 vähän ennen kahta aamuyöllä ilmoituksen Kuhmosta, jossa kaivinkone liikkui epämääräisesti Huoltotiellä. Poliisi tapasi kaivinkoneen lähes kyljellään ojasta. Kaivinkone oli käynnissä ja hytissä oleva mieshenkilö yritti ajaa konetta kauhan avustuksella takaisin tielle.

Kaivuri oli ajautunut ojaan miehen humalatilan seurauksena. Paikalla tehty puhalluskoe antoi tulokseksi 2,0 promillea. Kaivuri oli otettu luvatta käyttöön vajaa satametriä tapahtumapaikalta kiinteistön pihasta sen omilla avaimilla. Mies oli kaivellut nurmikkoa noin parin neliön alalta yrittäessään saada kaivuria tielle poliisin keskeyttäessä yrityksen.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

[smartslider3 slider=”9″]

19.7.2020 poliisi sai kolmen aikoihin ilmoituksen hätäkeskukselta, että miestä on puukotettu Kuhmossa. Yhdellä mieshenkilöllä oli useita puukonjälkiä vartalossa ja häntä oltiin kuljettamassa sairaalaan.

Noin kolmekymppiset, ulkopaikkakuntalaiset veljekset olivat aikaisemmin illalla häiriköineet eri puolilla Kuhmon keskustaa ja haastaneet riitaa muiden kanssa vahvassa humalassa. Yksi kohteista oli ollut puukotuksen uhri. Tilanne oli alkanut paikallisesta ravintolasta riidan haastamisella, mistä miehet olivat poistuneet ulos ennen uhria. Riita oli jatkunut pihalla, jolloin toinen veljeksistä oli näyttänyt puukkoa. Paikallaolijat soittivat hätäkeskukseen, jolloin veljekset lähtivät tilanteesta.

Uhri yhdessä tuttaviensa kanssa seurasi poistuvaa parivaljakkoa aina Kontion alueelle, jolloin toinen heistä hyökkäsi uhrin ja tämän kaverin kimppuun puukolla huitoen ja sohien. Uhri sai hoitoa vaatineet vammat vartaloonsa ja käsiinsä, mutta vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Poliisi tavoitti paikalta lähteneet epäillyt tekijät myöhemmin Kosken koulun pihalta henkilöautosta ja heidät on pidätetty. Asiaa tutkitaan mm. törkeänä pahoinpitelynä, törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja laittomana uhkauksena.

Lähde ja teksti: Poliisi

[smartslider3 slider=”11″]