Polkupyörävarkaita jäi kiinni jälleen Espoon Mäkkylässä, Leppävaarassa ja Kalajärvellä

Jaa tämä julkaisu:

ESPOO

Poliisi otti yleisöhavainnon perusteella viime yönä kiinni kaksi samasta polkupyörävarastosta polkupyörän anastanutta miestä

Asukas ilmoitti viime yönä hätäkeskukseen, että hänen Perkkaalla sijaitsevan asuintalonsa pyörävarastoon murtaudutaan parhaillaan. Ilmoituksen mukaan tekijä lähti anastetun polkupyörän kanssa kohti Mäkkylää. Poliisipartio löysi Mäkkylän juna-aseman luota ulkomaan kilvissä olevan pakettiauton, jonka sisällä oli anastettu Focus-merkkinen polkupyörä. Partio huomasi auton edessä pusikossa miehen, joka saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni. Mies myönsi anastaneensa pyörän hetkeä aiemmin pyörävarastosta. Poliisi epäilee, että mies on anastanut pyörän saamiensa tilausten perusteella, sillä hän kertoi saaneensa toimeksiannon maanmieheltään varastaa polkupyöriä kotimaahansa jälleenmyytäväksi.

Noin 20 minuuttia ensimmäisen anastuksen jälkeen sama asukas näki, kun samasta pyörävarastosta anastettiin toinenkin polkupyörä. Etsintöihin osallistunut poliisipartio löysi anastetulla Fixie.inc-merkkisellä polkupyörällä ajavan varkaan Leppävaarasta. Miehen hallusta löytyi reppu, jossa oli murtovälineitä ja kulmahiomakone, jolla leikataan polkupyörän lukkoja.

Molemmat miehet toimitettiin kiinniotettuina Espoon poliisivankilaan. Miehet eivät poliisin tietojen mukaan tunteneet toisiaan.

Anastettujen polkupyörien omistaja johdatti poliisin varkaan jäljille viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä

Kaksi KTM-merkkistä maastopyörää oli anastettu viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä omakotitalon pihasta Kalajärvellä. Pyörien omistaja oli huomannut, että pyöriä myydään Facebookin MarketPlacessa ja että pyörien myynti tulisi tapahtumaan Kalajärven ostoskeskuksen luona. Paikalle mennyt poliisipartio sai omistajan avustuksella pyörien myyjän kiinni ja läheisestä asunnosta löytyi toinen anastetuista polkupyöristä. Toinen pyörä oli ehditty jo myymään.

Poliisin tutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että rikoksesta epäilty oleskelee laittomasti maassa ja hänen käännyttämistään valmistellaan.

Lähde ja teksti: Poliisi