Polkupyörävarkaat kansalaisten kiusana Mikkelissä – lisäksi poliisi pyytää havaintoja työmaavaraston murtoon

MIKKELI

Mikkelissä kansalaisten riesana on tänä kesänä ollut etenkin polkupyörävarkaat, selviää Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteesta. Lisäksi tiedotteessa pyydetään havaintoja työmaavaraston murtoon Ristimäenkadulla.

Polkupyörävarkaat kansalaisten kiusana Mikkelissä.

Etelä-Savon alueella on kesän aikana lähtenyt varkaiden matkaan useita polkupyöriä. Kiikarissa ovat olleet erityisesti arvokkaat maastopyörät, mutta myös tavalliset retkipyörät ovat voroille kelvanneet.

Lukituskaan ei näytä aina auttavan, sopivan kohteen löydettyään varkailla vaikuttaisi olevan lukkojen katkaisuun tarvittavat välineet mukana. Poliisi muistuttaa silti omaisuuden lukitsemisesta ja suosittelee pyörän jättämistä näkyvälle paikalle. Pyörän tunnistetietojen ylös ottaminen ja valokuvat auttavat myöhemmin poliisia omaisuuden jäljittämisessä, jos niin ikävästi käy, että oma kulkuväline anastetaan. 

Rakennustyömaan varastoon murtauduttiin Ristimäenkadulla.

Mikkelissä keskustan alueella, Ristimäenkadulla sijaitsevalla työmaalla oli havaittu 29.7.2021 noin klo 02.00 – 04.45 kaksi nuorta mieshenkilöä. Työntekijän selvittäessä miesten asiointia nämä pinkaisivat pakoon. Työmaalta löytyi ovesta rikottu riippulukko ja muovilaatikko, jossa oli oven takaa otettuja työkaluja. 

Havaintoja ja vihjeitä mahdollisesti näihin rikoksiin liittyvistä henkilöistä tai ajoneuvoista pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen p. 0295 415 232.

Lähteenä: Poliisi