Poliisiylijohtajan blogi: Poliisin toiminnassa ei ole väkivallalle sijaa

Jaa tämä julkaisu:

BLOGI

Poliisissa ei hyväksytä tekoja, jotka ovat lain, ohjeistusten tai poliisin arvojen vastaisia. Väkivallalle poliisin toiminnassa ei ole sijaa.

– Jokainen poliisin toimintaan liittyvä rikostuomio on liikaa, mutta se ei saa leimata kaikkien niiden tuhansien työntekijöidemme työtä, jotka pyrkivät tekemään työnsä joka päivä mahdollisimman hyvin ja korkealla moraalilla erilaisissa haastavissa tilanteissa. Näin toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen poliisin verkkosivulla julkaistussa blogikirjoituksessa. Kirjoitus liittyy Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tänään tekemään päätökseen Lahden poliisivankilan tapahtumista.

Poliisin voimankäyttö herättää syystäkin tunteita ja keskustelua, puututaanhan voimakeinoilla kaikkein syvimmin ihmisen perusoikeuksien ytimeen eli henkilökohtaiseen koskemattomuuteen.

Poliisiylijohtaja Kolehmainen korostaa blogissaan, että väkivallan ja voimakeinojen käytön ero on selvä: ensimmäisessä kyse on rikoksesta ja jälkimmäisessä oikeudesta tarvittaessa turvata varsinaisen virkatehtävän suorittaminen.

– Poliisi haluaa olla kasvollinen ja helposti lähestyttävä ‒ kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Ihmisten ja yhteisöjen luottamus poliisia ja poliisin lainmukaista toimintaa kohtaan on toimintamme elinehto. Sen eteen me teemme töitä joka päivä ja jokaisessa kohtaamisessa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *