Poliisikoulutukseen ennätysmäärä hakijoita

Jaa tämä julkaisu:

Poliisikoulutukseen haki jälleen ennätysmäärä ammatista kiinnostuneita: vuonna 2020 alkaviin koulutusryhmiin hakijoita oli yli 5 200. Aloituspaikkoja poliisi (AMK) -tutkintoon on yhteensä 400 tänä vuonna, eli yhtä paikkaa tavoittelee 13 hakijaa.

– Olemme tavoittaneet runsaasti poliisin ammatista kiinnostuneita erilaisissa tapahtumissa ja kertoneet aktiivisesti opinnoista sosiaalisessa mediassa. Tärkein houkutin on tietenkin kiinnostava ja monipuolinen ammatti, joka Polamkista valmistuneille on tarjolla, kertoo opintoasiainpäällikkö Jyrki Haapala.

– Poliisiopiskelijoiksi toivotaan sekä suoraan lukiosta tai ammattikoulutuksesta tulleita että kokeneita ammatinvaihtajia tai esimerkiksi korkeakoulututkinnon suorittaneita. Työtehtäviä on monenlaisia, monenlaisille tekijöille. Lähes kaikenlaisesta työkokemuksesta on poliisin monipuolisessa tehtävänkuvassa hyötyä.

Poliisi (AMK) -opinnot kestävät noin kolme vuotta, ja tutkinto antaa kelpoisuuden esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sekä rikostutkinnassa että valvonta- ja hälytystehtävissä.

Neljä hakujaksoa vuoden aikana

Polamk tilastoi hakijamäärät koulutuksen aloitusvuoden mukaan, ei kalenterivuosittain.

– Emme ole mukana yhteishaussa, vaan meillä on neljä hakujaksoa vuoden aikana. Tilastoimme hakijamäärät koulutuksen aloitusvuoden mukaan, eli tämän vuoden aloittajissa on mukana hakijoita tältä ja viime vuodelta. Hakuprosessi eri vaiheineen kestää aina vähintään puoli vuotta.

Poliisi (AMK) -koulutus alkaa yleensä neljä kertaa vuodessa: tammikuussa, huhtikuussa, elokuussa ja lokakuussa. Tähän mennessä on valittu opiskelijat kahden ensimmäisen hakujakson osalta suomenkieliseen koulutukseen. Lisäksi tänä vuonna opintonsa aloitti myös ruotsinkielinen kurssi. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa puolentoista vuoden välein.

» Tilastotietoa poliisi (AMK) -hakijoista

» Tietoa poliisikoulutuksesta, hakuvaatimuksista, valintakokeista ja aikatauluista: polamk.fi/haku

Lähde ja teksti: Poliisi