Poliisi varoittaa pankkien nimissä tehdyistä kalastelusoitoista: Älä anna verkkopankkitunnuksiasi huijarille

Jaa tämä julkaisu:

KESKUSRIKOSPOLIISI

Poliisin tietoon on viime aikoina tullut tapauksia, joissa erityisesti vanhuksille on soiteltu eri pankkien nimissä ja kalasteltu puhelimessa verkkopankkitunnuksia. Tapaukset ovat voimakkaassa kasvussa.

– Toimintatapa on näissä tapauksissa noudattanut samaa kaavaa: tunnuksia kalasteleva huijari soittaa tuntemattomasta tai prepaid-numerosta ja esiintyy esimerkiksi pankin turvayksikön edustajana tai keskuspankin tarkastajana. Sen jälkeen soittaja kysyy, onko korttia käytetty ja väittää, että tililtä on yritetty hiljattain nostaa rahaa, kertoo rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista.

Tämän jälkeen soittaja ehdottaa pankkitiliä suljettavaksi, ja yrittää sitä varten vaatia vastaajan verkkopankkitunnuksia. Tunnusten saamisen jälkeen huijarit ovat tehneet rahasiirtoja ja nostaneet varat käteisenä.

– Painotamme, että verkkopankkitunnuksia tai korttitietoja ei pidä koskaan antaa ulkopuoliselle. Toivomme, että ihmiset muistuttaisivat tästä erityisesti lähipiiriinsä kuuluvia vanhuksia, sillä pahimmillaan heiltä on huijattu tuhansia euroja tällaisilla tietojenkalasteluilla, Rauhamaa sanoo.

Huijauksesta tai sen yrityksestä on syytä tehdä sähköinen rikosilmoitus poliisin sivuilla. Rikoksen uhriksi joutuneen tulee lisäksi olla välittömästi yhteydessä omaan pankkiinsa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *