Poliisi valvoo kaljakelluntaa ja kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla ennen vaarallista rakennustyömaata

Jaa tämä julkaisu ystävillesi:

HELSINKI

Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen arvion mukaan Raide-Jokerin siltatyömaa Maaherrantiellä on kaljakellujille vaarallinen. Vedessä olevien tolppien välit ovat ahtaat. Jos kellujat ruuhkautuvat sillalle, ja paikalla tapahtuu onnettomuus, on pelastaminen erittäin vaikeaa. Aidatun työmaa-alueen kohdalla ei voi rantautua, eikä työmaata pysty kiertämään maateitse.

– Kaljakelluntaan osallistuvien oman turvallisuuden takia poliisi kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla, joka on viimeinen turvallinen rantautumispaikka ennen työmaa-aluetta, muistuttaa komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta.

Lisäksi poliisi muistuttaa huolehtimaan seuraavista asioista:

  • Katso kaverin perään. Ketään ei saa päästää vesille vaarallisen päihtyneenä.
  • Jokainen vastaa roskiensa siivoamisesta roskakoreihin. Roskia ei saa heittää luontoon eikä jättää lillumaan tai uppoamaan. Tölkit, pullot ja muut romppeet kulkevat mukanasi rannalle ja roskikseen asti.
  • Valvomme tapahtumaa muun partioinnin yhteydessä. Roskaamisesta voidaan kirjoittaa rikoslain mukaan 80 euron rikesakko ja tapauksia tutkitaan ympäristörikkomuksina. Maksimirangaistus ympäristörikkomuksesta on enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Työmaa 1

Työmaa 2

Lähde ja teksti: Poliisi

Jaa tämä julkaisu ystävillesi: