Poliisi valvoi Tornion rajalla 25.-27.8.2020 tavaran tuontia – Vain pieni määrä nuuskaa ja raakatupakkaa jäi poliisin haltuun

Jaa tämä julkaisu:

TORNIO

Lapin poliisilaitos järjesti kolmipäiväisen valvontaoperaation Tornion rajalla 25. – 27.8.2020. Operaation tarkoituksena oli estää laittomien huumausaineiden maahantuonti, nuuskan salakuljetus, sekä puuttua kaikkeen muuhun laittomaan tuontitavaraan.

Operaation aikana kirjattiin muutama rikosilmoitus ja sakko. Viranomaisen haltuun päätyi pieni määrä nuuskaa ja raakatupakkaa. Valvontaa tehtiin E4 Suomeen tuloväylällä, Victorian aukiolla ja Krannikadulla.

-Voimassa olevalla sisärajavalvonnalla on ollut varmasti merkittävä vaikutus siihen, ettei rikoksia juurikaan havaittu, arvelee Lapin poliisilaitoksen rikostorjuntasektorin johtaja, rikosylikomisario Jukka Haataja.

Moniviranomaisoperaatioon osallistui 30 virkamiestä Lapin poliisilaitoksen lisäksi Rajavartiolaitoksesta, Tullista ja Puolustusvoimilta sekä Ruotsin poliisista ja tullista. Mukana oli myös 14 erikoiskoulutettua viranomaiskoiraa.

-Yhteistyö toimi sekä suomalaisten että ruotsalaisten viranomaisten kesken saumattomasti, kertoo rikoskomisario Haataja. Pääsimme operaatiossa hiomaan toimintamalleja sekä vahvistamaan entisiä yhteistyösuhteita ja luomaan uusia. Kokemus moniviranomaisyhteystyöstä oli varsin positiivinen ja vastaavia valvontaiskuja tullaan todennäköisesti järjestämään tulevaisuudessakin.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *