Poliisi vahvistaa: rivitalopalo vaati kuolonuhrin Sodankylässä tänään – viiden asunnon rakennus tuhoutui täysin

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

SODANKYLÄ

Palon oli havainnut sivulliset ihmiset, jotka olivat pysähtyneet auttamaan ja ohjanneet palavasta talosta ulos asukkaan.

Pelastuslaitos hälytettiin keskisuurelle rakennuspalotehtävälle Lappiin Sodankylään perjantaina 20. lokakuuta iltapäivällä. Palosta tiedotti Lapin pelastuslaitos sekä X-tilillään, että tiedotteella ja myöhemmin Lapin poliisilaitos.

Lapin pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että Meltauksentiellä sijaitsevassa rivitalossa syttyi tulipalo. Viiden asunnon rivitalo tuhoutui tulipalossa täysin. Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen viereisiin rakennuksiin.


Mahdollisista henkilövahingoista ei ollut vielä illalla tietoa. Lapin pelastuslaitos siirsi tiedotusvastuun poliisille, josta oli pääteltävissä, että tapahtuneesta on aiheutunut ainakin yksi kuolonuhri tai vähintäänkin todella vakava loukkaantuminen.

Myöhemmin Lapin poliisilaitos vahvistaa, että yhdestä asunnosta löytyi vainaja. Hänen henkilöllisyydestä ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Palon oli havainnut sivulliset ihmiset, jotka olivat pysähtyneet auttamaan ja ohjanneet palavasta talosta ulos asukkaan.


Palo on saanut todennäköisesti alkunsa asunnosta, josta vainaja löytyi. Ainakin yksi asunnoista oli ollut tyhjillään palon alkamisen aikaan, mutta kaikki asunnot olivat asuttuja.

Syttymissyystä ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa ja poliisi tutkii tapausta kuolemansyyntutkintana ja palonsyyntutkintana.

Tulipalosta tehtiin hätäilmoitus Hätäkeskukseen kello 16.47.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -