Poliisi ratsasi mopoja Mikkelissä – useita mopoja määrättiin uudelleenkatsastettaviksi

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

Poliisi ratsasi mopoja Mikkelissä - useita mopoja määrättiin uudelleenkatsastettaviksi 1
KUVITUSKUVA. Kuva: Poliisi

MIKKELI

Poliisi jatkoi mopojen ja kevytmoottoripyörien tehovalvontaa Mikkelissä viikonlopun aikana, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Valvontaa kohdistettiin poliisin aiemmin kansalaisilta saamien valvontapyyntöjen perusteella erityisesti mopojen ja kevytmoottoripyörien häiritsevään ajotapaan Mikkelissä ja lähikunnissa. Valvonnan tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin havaittuihin rikkeisiin ja häiriöihin, sekä tarkastaa valvonnassa tavattujen mopojen ja kevytmoottoripyörien kunto.

– Kuntovalvonnassa tarkastettiin viikonlopun aikana useita kymmeniä mopoja, joista huomattava osa oli jollakin tapaa epäkuntoisia. Suurimmassa osassa epäkuntoisia mopoja oli pakoputkivikoja. Valvonnassa tavattiin useita erittäin äänekkäitä mopoja, joiden käytönaikainen melu todettiin mittaamalla. Näistä mopoista poistettiin rekisterikilpi ja määrättiin katsastettavaksi määräystenmukaisuuden toteamiseksi, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisisektorin komisario Seppo Porokka.

– Muut yleisimmät puutteet olivat valo-, rengas-, jarru ja iskunvaimenninvikoja. Näihin viimemainittuihin puututtiin neuvoin ja korjauskehotuksin, mutta myös rangaistusvaatimuksia jouduimme kirjoittamaan, Porokka toteaa.

Porokan mukaan nuoret suhtautuivat valvontaan hyvin ymmärtäväisesti. Poliisi toivoo jatkossa myös vanhempien olevan enemmän kiinnostuneita siitä, millaisella mopolla nuori ajaa liikenteessä. Viritetty ja kunnoltaan vaatimusten vastainen mopo on vaaraksi kuljettajalle itselleen, sekä muulle liikenteelle.

Lähteenä: Poliisi