Poliisi, rajavartiolaitos ja erätarkastajat valvovat karhun metsästystä Itä-Suomessa

Jaa tämä julkaisu:

ITÄ-SUOMI

Karhun metsästys alkaa tämän viikon torstaina 20.8.2020 ja poliisi valvoo metsästystä Itä-Suomen alueella yhdessä Rajavartiolaitoksen sekä Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Rajavartiolaitoksen valvonta painottuu enemmän raja-alueille sekä niiden läheisyyteen. Poliisin ja Metsähallituksen erävalvojien yhteispartiot valvovat muilla yksityisten ja valtion alueilla. Metsästyksen tavoitteena on säädellä kannan kasvua ja pitää karhu riittävän ihmisarkana.

Poliisi, rajavartiolaitos ja erätarkastajat valvovat karhun metsästystä Itä-Suomessa 1

– Valvonnalla pyritään ennalta ehkäisemään metsästysrikoksia sekä turvaamaan metsästyksen turvallinen ja laillinen toteutuminen. Valvonnan painotuksena ovat turvallinen metsästys, kaatojen laillisuus, aseiden laillinen kuljetus ajoneuvoissa, metsästäjien lupa-asiat sekä liikennevalvonta, kertoo rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisilaitoksesta.

Itä-Suomen alueelle on karhun kannanhoidollisia poikkeuslupia myönnetty seuraavasti: Pohjois-Karjalan alueelle 163 lupaa, Etelä-Savon alueelle 42 lupaa ja Pohjois-Savon alueelle 13 lupaa. Pohjois-Karjalaan myönnettiin tiheän karhukannan perusteella 49 viime vuotta enemmän poikkeuslupia.

– Karhun metsästys on haastava laji, ja se vaatii metsästäjiltä sekä taitoa että tarkkuutta. Tärkeintä on turvallinen ja tarkka riistalaukaus, Pohjolainen kiteyttää.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *