Poliisi pyytää yleisövihjeitä mopovarkauteen Joensuussa – lisäksi Joensuussa jäi kiinni ajo-oikeudeton huumerattijuoppo ja mies jäi kiinni kortitta-ajosta 13:nnen kerran

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

JOENSUU

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo rikoksista Joensuussa. Joensuussa oli mm. varastettu mopo, ajeltu huumepäissään ilman ajo-oikeutta. Lisäksi Joensuussa autoilija jäi 13:tta kertaa kiinni kortitta-ajosta.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja mopovarkauteen.

Sunnuntain ja tiistain välisenä aikana Joensuun keskustasta anastettiin Kymco-mopo, jonka rekisteritunnus on 69-ABX.

Mopo on punainen ja siinä on mustia ja valkoisia korostuksia. Asianomistaja epäilee, että mopo on nostettu auton kyytiin. Se on ollut lukittuna kerrostalon pihalla. 
Havaintoja moposta tai tekijästä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.

Mies yritti valehdella poliisille ajaneensa autoa huumepäissään.

Poliisin huomio kiinnittyi keskiviikkona Joensuun Rantakylässä olevaan piha-alueeseen, jossa ajettiin autoa. Henkilöauto ajettiin parkkipaikalle ja kuljettajan paikalta nousi mies, jonka poliisit tunnistivat. 
Puhutuksessa mies kiisti ajaneensa autoa siitäkin huolimatta, että autossa ei ollut havaittu muita henkilöitä ja auton moottoritila hohkasi lämpimänä. Miehelle tehty puhalluskoe alkometriin antoi tulokseksi nolla promillea mutta huumausaineen pikatesti positiivisen tuloksen kahdelle aineosalle.
Mies myönsi kuulustelussa epäillyt rikokset, joita tuossa hetkessä olivat muun muassa rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Mies jäi 13:tta kertaa kiinni kortitta-ajosta.

Poliisi pysäytti henkilöauton keksiviikkona kello kahdeksan aikaan illalla Joensuun Marjalassa. Kuljettajaksi osoittautui mies, joka jäi poliisille kiinni jo 13. kerran vuoden aikana kortitta-ajosta. 

Lähteenä: Poliisi