intiimisheivaustuotteita naisille

Poliisi on saanut tämän viikon ja kesän aikana useita ilmoituksia poliisin ja pankkien nimissä tehdyistä huijausyrityksistä Etelä-Karjalassa

Jaa tämä julkaisu:

ETELÄ-KARJALA

Valepoliisin huijaussoitot.

Kaakkois-Suomen poliisille on Etelä-Karjalan alueella tehty tämän viikon aikana kolme rikosilmoitusta, joissa poliisiksi esittäytynyt soittaja on tiedustellut puhelimessa pankkitietoja. Puhelut ovat tulleet tuntemattomasta numerosta ja soittaja on puhunut suomea. Soittajat ovat esimerkiksi kertoneet, että pankkikortti on kopioitu ja pyytäneet pankkitunnuksia, jotta pankkitili saataisiin suljettua. Pankkitunnukset saatuaan huijarit ovat tehneet luvattomia tilisiirtoja. Uhreiksi valikoituvat yleensä iäkkäämmät ihmiset.

Huijaussoitoilla on viime päivien aikana Etelä-Karjalassa onnistuttu nostamaan asianomistajien tileiltä useita tuhansia euroja.

Poliisi muistuttaa, että poliisi ei koskaan kysy puhelimessa pankkitunnuksia.

Huijaussoitot ja sähköpostit pankin nimissä.

Kaakkois-Suomen poliisille on Etelä-Karjalan alueella tehty kesän aikana muutama rikosilmoitus, jossa pankin virkailijaksi esittäytynyt soittaja on kertonut, että tililtä on yritetty tehdä luvattomia siirtoja ja tiedustellut puhelimessa pankkitietoja tilin sulkemista varten. Huijauksia on tehty myös sähköpostitse, jolloin ”pankilta” on tullut sähköpostilinkki, jota kautta pääsisi lukemaan luottamuksellisen viestin. Linkin avaamisen jälkeen sivusto on pyytänyt syöttämään verkkopankkitunnukset.

Huijauksilta suojautuminen.

Huijauksilta voi välttyä huolehtimalla pankkitunnus- ja henkilötiedoistaan asianmukaisesti. Verkkopankkitunnuksia tai korttitietoja ei tule koskaan antaa ulkopuoliselle. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Poliisi haluaa muistuttaa, että huijatuksi jouduttuaan on ensiarvoisen tärkeää olla mahdollisimman nopeasti yhteydessä sekä omaan pankkikonttoriin että poliisiin. Nopealla toiminnalla on mahdollisuus saada estettyä rahojen siirtyminen rikollisen tilille.

Alla on Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeet nettihuijauksilta suojautumiseksi:

https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/ohjeet-ja-oppaat/nain-suojaudut-nettihuijaukselta

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *