Poliisi on saanut selvitettyä maanantaina 22.6 Ylitorniolla tapahtuneen ryöstön

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

YLITORNIO

Ylitorniolla tapahtui maanantaina 22.6.2020 kello 20.30 Ainionvaarantiellä ryöstö. Neljän hengen seurue oli ajanut kilvettömällä Ford Transilla ja asianomistaja oli ajanut puolisonsa kanssa vastaan. Transit oli meinannut tulla pariskunnan kuljettaman auton keulaan kovalla nopeudella, jolloin he olivat joutuneet väistämään. Asianomistaja oli kääntynyt perään selvittääkseen asiaan. Asianomistaja oli ohittanut Transitin, jolloin tämä oli ajanut asianomistajan kuljettaman auton perään.

Pariskunta oli noussut ulos autosta, jolloin Transitista oli noussut apukuljettajan puolelta mies, joka oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Transitista oli noussut myös nainen ja pujopartainen mies, joka olivat lähteneet pois paikalta kävellen.

Paikalla oli jäänyt myös autoa kuljettanut mies, joka on apukuljettajan sukulainen. Paikalla oli seurannut huutoa ja huitomista. Tapahtuman nähneet olivat sanoneet henkilöauton omistajille, että nämä sammuttaisivat autonsa. Tuolloin isompi paikalla olleista miehistä oli mennyt autoon ja lähtenyt ajamaan paikalta pois, naisen yrittäessä estää pakenemisen.

Tuolloin pienempi miehistä oli ottanut maasta kiven ja juossut auton omistajapariskunnan perään samalla uhkaillen näitä. Silminnäkijät olivat yrittäneet rauhoittaa miestä. Mies oli tämän jälkeen poistunut paikalta kävellen samaan suuntaan kuin mihin kaksi muuta oli aikaisemmin poistunut.

Hetkeä myöhemmin asianomistajien auto löytyi hylättynä. Autosta oli anastettu omaisuutta.

Sivullinen näki tuntomerkkeihin sopivan porukan liikkuvan Kanapolulla hetkeä myöhemmin. Seuraavana aamuna yksi tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä oli tullut kauppaan mistä hänet otettiin kiinni. Myöhemmin myös kaksi muuta miestä tavoitettiin ja heidän otettiin kiinni. Poliisi on tavoittanut myös paikalla olleen naisen.

Poliisi on löytänyt kotietsintöjen yhteydessä asianomistajalle kuuluvaa omaisuutta ja ne on palautettu oikealle omistajalleen. Poliisi tutkii asiaa ryöstönä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lähde ja teksti: Poliisi