Poliisi oli aktiivinen viikonloppuna Rovaniemen vesillä

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

ROVANIEMI

Poliisin vesijettipartio suoritti vesiliikenteen valvontaa 13.-14.6. viikonloppuna Ounas- ja Kemijoen alueilla Rovaniemellä. Partio tarkasti kahden päivän aikana yhteensä 65 vesillä liikkujaa. Partio puhallutti 60 kuskia, joista kuudella värähti mittari johtamatta kuitenkaan jatkotoimenpiteisiin. Sen sijaan 20 kuljettajaa sai huomautuksen vesikulkuneuvonsa puutteellisesta tai lainvastaisesta varustuksesta. Yhdelle pelastusliivittä kipparoineelle kapteenille kirjoitettiin sakko.

Vesiliikenteen valvonta koski myös vesijettejä, joiden kuskeja poliisi opasti ajotavasta, jolla voitaisiin välttää häiriötä. Kuskien kanssa keskusteltiin lisäksi mitä hyvät ”merimiestavat” tarkoittavat.

Poliisin vesillä suorittamaan valvontaan suhtauduttiin positiivisesti. Havaittavissa oli kuitenkin välinpitämätöntä asennetta vesiliikenteeseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä kohtaan. Venepoliisit muistuttavat veneilijöitä tutustumaan tarkoin 1.6.2020 voimaan tulleeseen vesiliikennelakiin ja mitä sinne on kirjattu erityisesti vesikulkuneuvon päällikön vastuista, vesikulkuneuvosta ja sen varustuksiin liittyvistä vaatimuksista sekä rekisteröinnistä ennen vesille nousua.

Lähde ja teksti: Poliisi