Poliisi muistuttaa autoilijoita ajovalojen käytöstä iltojen pimentyessä

Jaa tämä julkaisu:

Poliisi haluaa muistuttaa autoilijoita näin syksyn alla ajovalojen käytöstä. Ajovalojen oikea ja turvallinen käyttö vaikuttaa niin autoilijoiden kuin muidenkin tielläliikkujien turvallisuuteen.

Moottorikäyttöisessä ajoneuvossa tulee käyttää ajovaloja tai huomiovaloja ajon aikana. Uusissa ajoneuvoissa on pääsääntöisesti käytössä päiväajovalot (DRL). Päiväajovalot tarjoavat vain hieman valoa menosuuntaan, eivätkä auton takavalot pala välttämättä ollenkaan. Päivävaloilla et luultavasti havaitse jalankulkijoita etkä heijastimia. Lisäksi perässäsi tulevat autoilijat eivät välttämättä havaitse sinua lainkaan pimeässä tai huonolla kelillä takavalojen puuttumisen vuoksi. Tästä syystä sinun tulee muistaa kytkeä ajovalot sekä takavalot päälle näkyvyyden ollessa heikko, eli pimeällä tai hämärässä sekä sumu-, vesi-, ja lumisateella.

Varmistathan lisäksi, että osaat tarvittaessa kytkeä valot päälle ja pois päältä. Tarkista myös ajovalojen kunto sekä se, miten ne näkyvät muille autoilijoille ja tielläliikkujille erilaisissa olosuhteissa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *