Poliisi kaipaa havaintoja kesämökkimurtoihin Pyhtäällä – Samalla poliisi ohjeistaa ennaltaehkäisemään mökkimurtoja

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

PYHTÄÄ

Viikonlopun aikana on paljastunut kesämökkimurtoja Pyhtäällä.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla: rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse: 0295 414 500

Syksyllä sesongin loppuessa alkaa vapaa-ajan asuntoihin murrot lisääntyä. Tyhjilleen jäävät mökit houkuttelevat murtovarkaita.

Keinoja estää mökkimurtoja: suojaa, havainnoi, ilmoita poliisille

  • Sopikaa, että alueen asukkaat valvovat alueen turvallisuutta eli havainnoivat epäilyttävien henkilöiden liikkeitä ja toimintaa sekä ilmoittavat niistä tarvittaessa poliisille. Kun rikollinen huomaa, että hänet on havaittu, hän ei yleensä jää alueelle vaan vaihtaa maisemaa.
  • Älä jätä arvo-omaisuutta saataville. Vie kaikki arvokas ja kiinnostava mökistä pois. Älä jätä aseita, alkoholia, elektroniikkaa, työkoneita eli ei mitään, jota on helppo myydä edelleen pimeillä markkinoilla tai verkossa.
  • Jos arvokkaampaa omaisuutta on pakko jättää mökille, kuvaa omaisuus ja ota mahdolliset tunnisteet ylös. Voit myös merkitä omaisuutesi. Hankittavissa on merkitsemiseen sopivia välineitä, joiden avulla yksilöllisen tunnistusmerkinnän voi hoitaa pienellä vaivalla.
  • Jätä verhot avoimiksi. Näin varas näkee, ettei vapaa-ajanasunnossa ole mitään anastettavaa.
  • Hanki valvonta- ja hälytysvälineistöä. Murto- ja kameravalvontalaitteet sekä niistä kertovat tarrat ja kilvet toimivat selkeänä pelotteena.
  • Älä auraa talvella mökkiteitä turhaan, jos et ole siellä.

Poista postilaatikko kesän jäljiltä tienvarresta.

Lähde ja teksti: Poliisi