Pikkujoululiikenteen tehovalvonta: kiinni jäi 83 rattijuoppoa – 60 oli alkoholin vaikutuksen alaisena

TEHOVALVONTA

Pikkujoulun rattijuopumusvalvonnassa kiinni jäi yhteensä 83 rattijuoppoa, tiedottaa Poliisihallitus. Rattijuopoista 60 oli alkoholin vaikutuksen alaisena ja 23 huumausaineen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Poliisi otti kiinni 60 alkoholista johtuvaa ja 23 huumeista johtuvaa rattijuoppoa viime viikonloppuna 19.-21. marraskuuta tehdyssä tehostetussa pikkujoulun rattijuopumusvalvonnassa.

– 154 alkoholitapausta jäi alle rangaistavuuden rajan. Poliisi teki myös 11 lastensuojeluilmoitusta. Samalla tuli ilmi myös 16 huumausainerikosta ja valvonnassa tavattiin 39 etsintäkuulutettua henkilöä, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Ihalaisen mukaan valtakunnan alueella 19-21. marraskuuta tehtyyn valvontaan poliisi käytti noin 1550 työtuntia ja puhallutti noin 8000 kuljettajaa sekä teki noin 120 huumepikatestiä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
Valvonta jatkuu tulevana viikonloppuna.

Poliisi jatkaa tehostettua rattijuopumusvalvontaa ensi viikonloppuna 26.-28. marraskuuta koko maassa. Valvontaa tehdään viikonloppuisin poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla ja massapuhallutuksilla.

Ihalainen korostaa, että kuljettajan on muistettava vastuunsa aina.

–  Ethän siis lähde ajamaan moottorikäyttöistä ajoneuvoa päihteiden vaikutuksen alaisena.
Ihalainen myös muistuttaa päihtyneenä ajamisen mahdollisista seurauksista.

– Jos kolaroit autosi päihteiden vaikutusten alaisena, vakuutusyhtiöt saattavat periä kolarista aiheutuneet vahingot kuljettajalta. Ja jos vastaavasti lähdet päihtyneen kuljettajan kyytiin, myös matkustajan korvaukset voidaan evätä. 

Lähteenä: Poliisihallitus