Pieni koira jätettiin vähintään tunnin ajaksi kuumaan autoon auringonpaisteeseen Vantaalla – Lisäksi poliisilla on tutkittava koirakauppaan liittyvä petos – Vantaalla myös rattijuoppo aiheutti peräänajon

Jaa tämä julkaisu:

VANTAA

Eläinsuojelurikos

Vantaa, 11.08.2020

Itä-Uudenmaan poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan mustassa henkilöautossa oli haukkunut koira ainakin tunnin ajan.

Partion saapuessa kohteeseen oli kyseisen auton sisällä pieni valkoinen koira. Ajoneuvo oli pysäköity parkkipaikalle ja oli suorassa auringonvalossa. Koira haukkui autossa. Partio selvitti ajoneuvon omistajan puhelinnumeron, mutta ajoneuvon omistajaan ei saatu yhteyttä.

Partion konsultoidessa yleisjohtajaa, autolle saapuivat auton omistaja, sekä koiran omistaja.

Koira saatiin ulos autosta. Partio oli auton luona noin puoli tuntia. Koiran omistajaa epäillään eläinsuojelurikoksesta.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, sekä törkeä rattijuopumus

Vantaa 02.08.2020

Partio havaitsi Kehä III:lla kolarin. Henkilöauto oli ajanut kovaa vauhtia ajoneuvoyhdistelmän perään. Törmäyksen jälkeen henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt karkuun jalkaisin.

Poliisi sai näköhavainnon tuntomerkkeihin täsmäävästä henkilöstä.

Poliisipartion menossa jututtamaan henkilöä, hän lähti välittömästi juoksemaan karkuun. Henkilö saatiin kiinni. Hän puhalsi seulonta-alkometriin lukeman 1,19mg/l ja alustavissa puhutteluissa hän myönsi ajaneensa onnettomuudessa osallisena ollutta henkilöautoa.

Ambulanssi tuli tarkastamaan kiinniotetun voinnin ja hänet kuljetettiin Malmin sairaalaan jatkotutkimuksia varten.

Sairaalassa todettiin, ettei henkilö tarvitse jatkohoitoa ja hänet kuljetettiin kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Petos

Vantaa 16.7.2020

Henkilö ilmoitti poliisille ostaneensa koiranpennun Virolaiselta koirasivulta mutta ei ole saanut ostamaansa pentua.

Ostotapahtuman aikana ilmoittajalta oli kuljetuskustannukset sisältävän 500 euron myyntihinnan lisäksi pyydetty lisäkuluja varten 400 euroa lääkärikuluihin sekä kuljetushäkkiä varten pantiksi 1000 euroa.

Koira piti olla Puolassa mutta maksut oli suoritettava Ranskaan.

Ilmoittajan luopuessa kirjeenvaihdosta epäiltyään huijausta, häneltä vaadittiin lisäksi vielä 25000 euroa.

Poliisi tutkii asiaa ja kehottaa harkitsemaan netissä tapahtuvaa rajat ylittävää lemmikkieläin kauppaa ja selvittämään asiaa ennen varojen siirtämistä.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *