Oulussa järjestettiin kesän toinen mopomiitti: useita mopoilijoita määrättiin ajokieltoihin, poliisi vetoaa nuorten vanhempiin

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

OULU

Koululaisten ensimmäisellä lomaviikolla järjestettiin Oulussa jo kesän toinen niin kutsuttu ”mopomiitti”. Ensimmäinen ”miitti” toukukuun puolella oli osallistujamäärältään runsaslukuisempi kuin 6.6.2020 järjestetty, jossa sääennusteilla saattoi olla vaikutusta osallistujamäärään. Oulun poliisin liikenneyksikkö oli lauantaina valvomassa liikennettä usean partion voimin. Poliisilla oli käytössä autojen lisäksi useita moottoripyöriä, sekä ”mönkkäri”. Hyvästä valvontaresurssista huolimatta poliisilla riitti työnsarkaa tapahtumaan liittyvien lieveilmiöiden, kuten vaarallisen ajotavan, sekä ajoneuvojen virittämisen osalta.

Päivällä valvontaa keskitettiin Oulun pohjoisosiin ja myöhemmin ”miitin” tiimellyksessä rintamalinjaa siirrettiin Ruskon, Limingantullin, Oulunsalon ja Kaakkurin alueelle. Toimenpiteinä mainittakoon, että mm. useita kuljettajia määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon joko viritysten, ajonopeuden tai ajotavan perusteella.

Lopuksi, yhteisesti ja erikseen ei voi olla liikaa korostamatta vanhempien velvollisuutta olla kiinnostuneita lastensa menemisistä ja tulemisista, sekä välineistä joita yleisessä liikenteessä käytetään.

Lähde ja teksti: Poliisi