Oulun poliisin lisätiedote Oulunsalon ampumavälikohtaukseen liittyen

Jaa tämä julkaisu:

OULU – OULUNSALO

Oulun poliisi jatkaa Oulunsalon ampumisen tutkintaa

Lauantaina 9.5.2020 hieman ennen kello 21 hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Oulunsalossa on ammuttu käsiaseella kohti mopoilevia nuoria.

Alustavien tietojen mukaan tilanne oli lähtenyt liikkeelle Oulunsalon urheilukentän läheisyydestä, jossa oli ollut nuoria illan vietossa. Urheilukentän läheisyydessä oli ollut myös autoseurue. Tilanteessa on ollut jonkinlaista provosointia autoseurueen ja kahden mopoilijan välillä. Toisen mopon kyydissä oli ollut matkustaja. Mopoilijat ovat 15 – 16 vuotiaita nuoria.

Auto ja mopoilijat olivat ajaneet Koulutietä Kylänpuolentien suuntaan. Lähellä Kylänpuolentien risteystä auto oli pysähtynyt ja auton kyydissä ollut henkilö oli ampunut laukauksen kohti mopoilijoita. Tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä tiedossa olevia omaisuusvahinkoja.

Laukauksen jälkeen auto oli poistunut paikalta. Poliisi tavoitti ko. auton noin tunti myöhemmin Oulun Rajakylästä. Autosta otettiin kiinni kaksi oululaista nuorta miestä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa nimikkeellä tapon yritys. Epäilty rikosnimike voi muuttua tutkinnan edetessä. Tarkemman selvittelyn alla on mm. tapahtumapaikan olosuhteet, henkilöiden väliset etäisyydet ja sijainnit ampumisen aikana. Esitutkinta on vasta alussa. Epäiltyjen kuulustelut ovat käynnissä. Poliisi tiedottaa asiasta enemmän kun uutta tiedotettavaa ilmenee.

Lähde ja teksti: Poliisi

TILAA PUHELIMIEN JA MUIDEN LAITTEIDEN SUOJAKUORET JA MUUT TARVIKKEET 1-2 ARKIPÄIVÄSSÄ!