Omakotitalo paloi korjauskelvottomaksi Paimiossa

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

Paimiossa sijaitsevassa omakotitalossa syttyi tulipalo varhain sunnuntaiaamulla. Pelastuslaitos sai hälytyksen Lammasmajantielle kello puoli viiden aikoihin.

– Rakennus oli jo kauttaaltaan liekeissä pelastuslaitoksen saapuessa, ja palo oli ehtinyt levitä ullakon yläpohjaan. Mitään ei ollut enää tehtävissä talon pelastamiseksi, toteaa päivystävä palomestari Olli Suominen.

Tulessa oli yksikerroksinen noin 250-neliöinen omakotitalo. Tiiliverhoiltu talo oli rakennettu 1980-luvun puolivälin tienoilla.

Rakennuksessa oli palon syttyessä sisällä yksi henkilö, mutta hän pääsi ulos loukkaantumatta.

– Hän heräsi omien sanojensa mukaan savunhajuun ja palovaroittimen ääneen. Keittiö oli siinä vaiheessa palanut jo rajusti. Asukas oli lähtenyt sukkasillaan nopeasti ulos talosta ja herättänyt naapurit. Naapuri soitti hätäkeskukseen, kertoo Suominen.

Talolle palo aiheutti mittavat vahingot.

– Talo paloi korjauskelvottomaksi, sanoo Suominen.

Palon tarkka syttymissyy ei ole vielä selvillä.

– Keittiö näyttää kuitenkin syttymisalueelta, kommentoi Suominen.

Palopaikalla oli enimmillään paikalla neljä sammutusautoa, kolme säiliöautoa, raivausauto ja puomitikasauto.

– Miehistöä tarvittiin enemmän kuin autoja. Käytössä oli raivausauton ja puomitikasauton lisäksi sekä sammutusautoista että säiliöautoista kaksi. Yhteensä paikalla oli arviolta 25 sammuttajaa, kertoo Suominen.

Välitöntä leviämisvaaraa palossa ei ollut missään vaiheessa.

– Ilma oli onneksi suhteellisen tyyni, niin kipinöitäkään ei lentänyt tuulen mukana naapureiden rakennuksia päin. Palosta aiheutui naapurustolle lähinnä savuhaittaa, toteaa Suominen.

Lähde: Turun Sanomat

Pandafeet.fi