Nuori saimaannorppa kuoli laittomaan katiskaan kalastusrajoitusalueella Puumalassa Kesohiekanselällä

PUUMALA

Metsähallitus kertoo tekevänsä asiasta rikosilmoituksen.

Saimaannorppanaaras on hukkunut laittomaan katiskaan Puumalassa Kesohiekanselällä, tiedottaa Metsähallitus. Metsähallitus epäilee, että norppa on todennäköisesti jäänyt katiskaan jo viime syksynä.

Pyydys oli kalastusrajoitusalueella, mutta siinä ei ollut nielurajoitinta, minkä vuoksi norppa oli päässyt katiskaan. Metsähallitus tekee tapahtuneesta rikosilmoituksen, koska kyseessä oli asetuksen vastainen pyydys. 

– Kyseessä oli kokoontaitettava nylonverkkoinen katiska. Pyydyksen omistajaa ei tiedetä. Tieto katiskaan kuolleesta norpasta tuli keskiviikkona 24. toukokuuta paikalliselta asukkaalta, joka oli havainnut kelluvan katiskan, jonka sisällä oli norppa, toteaa Metsähallituksen erätarkastaja Paavo Väisänen Metsähallituksen tiedotteessa.

Norpan sekä katiskan kunnon perusteella se on todennäköisesti ollut vedessä viime syksystä lähtien. Hukkuneen naarasnorpan pituus nenästä häntään on noin metri, eli kyseessä on joko kuutti tai nuori yksilö. Norppa toimitetaan Ruokavirastoon ruumiinavaukseen.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä, niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Etelä-Savon alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.