Nivalassa meneillään kaksipyöräisten terrori: sunnuntai-iltana loukkaantui 16-vuotias tyttö, poliisi kaipaa havaintoja

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

NIVALA

Nivalassa on tullut poliisille hälytyksiä heinäkuun aikana lähemmäs parikymmentä, joissa keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen/moottoripyörien silmittömistä ja häiritsevistä ajamisesta. Silmiin pistävää ilmoituksissa on se, että kyseiset ajoneuvot on yleensä mainittu kilvettömiksi ja kovaäänisiksi. Kun poliisi on saapunut paikalle häiriöitä selvittämään on useasti käynyt sillä lailla, että kyseiset häiriköt tulevat keulimaan poliisiauton ympärille ja yrittävät suoraan sanoen haastaa poliisia takaa-ajoon. Poliisi ei ole provosoitunut, vaan on yrittänyt hoitaa häiriöiden poistamista ja selvittelyjä sillä kalustolla, mikä milloinkin on ollut saatavilla.

Sunnuntai-iltana Tarhinkujalla Kyösti Kallion ala-asteen pihassa klo 22.30 jälkeen tapahtui se mitä ollaan pelätty. Pihassa portaiden vieressä seisoskelleen toispaikkakuntalaisen 16-vuotiaan tytön vierestä aivan liian läheltä kurvasi kaksipyöräisen nuori kuljettaja seurauksella, että joku mopon/moottoripyörän ulkoneva osa osui tyttöä oikean nilkan seudulle aiheuttaen loukkaantumisen. Vahingon aiheuttaja oli poistunut kiireellä paikalta jäämättä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Kulkuneuvon väri oli mahdollisesti vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä olivat ristiriitaiset.

Paikalle hälytetty ensihoito ja poliisi tapasivat paikalta ainoastaan loukkaantuneen tytön. Silminnäkijät olivat poistuneet paikalta ja poliisin oltua heihin yhteydessä heiltä ei saatu tietoa “kaksipyöräisen” kuljettajan henkilöllisyydestä, vaikka poliisi epäilee vahvasti sen olleen heidän tiedossaan. Myös annetut tuntomerkit olivat vähintäänkin “epämääräiset”. Tyttö vietiin ambulanssilla päivystykseen saamaan ensiapua ilmeisen vakavasti loukkaantuneeseen nilkkaansa.

Taas kerran poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saadaan kuriin ennen kuin sattuu se isompi peruuttamaton vahinko. Lisäksi poliisi pyytää vanhempia hoitamaan vanhemmuuteen liittyvät vastuunsa ja tarkistamaan jälkikasvunsa moottoroidun kaluston ja estämään laittomilla ja myös laillisilla vehkeillä häiritsevät ja piittaamattomat ajelut Nivalan keskustassa ja muualla yleisillä teillä ja alueilla.

Poliisi pyytää ensisijaisesti asianosaisen vahinkoa aiheuttaneen henkilön ilmoittautuvan Ylivieskan palvelupäivystykseen ma,ke,pe klo 10-14 p. 0295 416409 . Lisäksi kaikki muut asiasta ja syyllisestä tietävät voivat ilmoittaa asiasta samaan numeroon tai Oulun pl:n vihjenumeroon p. 0295 416194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi

Lähde ja teksti: Poliisi