Neljä henkilöä on kiinniotettuna liittyen lauantaiseen ampumiseen Joensuussa

Jaa tämä julkaisu:

JOENSUU

Poliisi on jatkanut lauantai-iltana Joensuun Raatekankaalla tapahtuneen ampumavälikohtauksen tutkintaa.

Poliisi sai lauantaina 22.8.2020 klo 22:45 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Joensuussa Raatekankaalla Parrutiellä sijaitsevasta kiinteistöstä on kuulunut useita laukauksia. Paikalta on poistunut laukausten jälkeen kaksi autoa.

Myöhemmin yön aikana ilmeni, että Pohjois-Karjalan keskussairaassa on yksi henkilö hoidettavana ampuma-vamman vuoksi.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että ampumavälikohtaus on tapahtunut Parrutie 14 -osoitteessa sijaitsevassa kiinteistössä. Poliisin tietojen mukaan kyseisessä kiinteistössä toimii The Chosen Ones -nimisen moottoripyöräkerhon kerhotila. Tapahtumapaikkatutkinnassa on varmistunut, että paikalla on ammuttu useita laukauksia.

Ampumahaavan vuoksi sairaalahoitoon hakeutuneella miehellä on poliisin tiedon mukaan yhteyksiä rikollisjärjestöksi luokiteltuun moottoripyöräkerhoon.

Poliisi tutkii tapausta tapon yritys -rikosnimikkeellä. Poliisi on ottanut eilisen päivän aikana kiinni yhteensä yhdeksän henkilöä, joista neljä on edelleen pidätettynä. Viisi kiinniotetuista on päässyt vapaaksi.

Poliisi pyytää kansalaisilta kaikkia tapaukseen mahdollisesti liittyviä havaintoja tapahtumapaikan lähistöltä. Havainnot ja vihjeet pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Tapauksesta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään keskiviikkona 26.8.2020 klo 15.

Lähde ja teksti: Poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *