Mies ryösti ja yritti ryöstää kauppoja ja kioskeja kuula-aseella uhaten Ylivieskassa – sama mies ryösti kaksi viikkoa sitten kaupan Vihannissa

Jakamalla uutisen, tuet verkkojulkaisuamme ❤

YLIVIESKA

Ylivieskan alueella tapahtui eilisen ja tämän päivän aikana yhteensä neljä ryöstöä ja ryöstön yritystä jotka kohdistuivat kauppaliikkeisiin ja kioskeihin, kertoo Oulun poliisilaitos. Epäiltynä on yksi mieshenkilö.

Keskiviikkona 7.4. keskipäivällä mieshenkilö yritti ryöstää aseella uhaten Ylivieskan Kaisaniemen Salen kassan.
Poliisi pääsi paikalle nopeasti mutta epäilty oli ehtinyt poistua eikä häntä tavoitettu. Saalista hän ei saanut kaupasta.

Vain noin tuntia myöhemmin edellisestä, Ylivieskan keskustan R-Kioskista tuli myös ryöstöhälytys. 
Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään aseella uhaten ryöstäneen R-Kioskin, saaden saaliikseen vähäisen määrän omaisuutta.
Tällekin paikalle useat poliisin yksiköt pääsivät nopeasti paikalle mutta epäiltyä ei tavoitettu.
Sen sijaan hänestä oli jo kertynyt tuntomerkkejä niin, että poliisi osasi yksilöidä epäillyn ja aloittaa etsinnät ja muut tutkintatoimet. 

Varhain torstaiaamuna Ylivieskan keskustan K-marketiin kohdistui seuraava törkeän ryöstön yritys.
Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään jälleen uhanneen kaupan kassaa aseella. Hän ei saanut haltuunsa omaisuutta.
Pian tämän jälkeen tuli vielä uusi ryöstöhälytys R-Kioskista, jonne sama henkilö oli mennyt ja aseella uhaten yrittänyt saada omaisuutta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Poliisi oli varoittanut joitakin kauppaliikkeitä ja epäilty pystyttiin seuraavaksi paikallistamaan keskustan Saleen, jonka lähettyviltä poliisi otti hänet kiinni. Epäilty on nyt pidätettynä ja tullaan vaatimaan vangittavaksi. Epäillyn hallusta löytyi mm. käsiasemallinen kuula-ase.

Saman henkilön epäillään syyllistyneen myös kaksi viikkoa aiemmin Vihannin S-Marketin aseelliseen ryöstöön jossa hän sai haltuunsa rahaa.

Rikosten tutkinta on kesken eikä poliisi tässä vaiheessa voi tiedottaa asiasta enempää.

Lähteenä: Poliisi