Mies huijasi taas olemattomilla tuotteilla – esiintyi 40:llä eri nimellä, huijasi 55 uhria ja sai rikoshyötyä 15 500 euroa

Jaa tämä julkaisu:

[responsivevoice_button voice=”Finnish Female” buttontext=”Kuuntele uutinen”]

ESPOO

Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon operatiivinen tutkinta on saanut valmiiksi esitutkinnan rikossarjassa, jossa noin 20-vuotias mies on huijannut ihmisiltä rahaa myymällä olemattomia tuotteita netissä. Yhteensä 55 ihmistä maksoi miehelle muun muassa olemattomista pelikonsoleista, keräilyrahoista sekä konsertti- ja urheilukisalipuista. Mies sai 27 – 1 550 euron huijauksilla yhteensä 15 500 euroa rikoshyötyä.

Mies ei huijannut ensimmäistä kertaa. Hänet on aiemmin tuomittu tuomioistuimessa 28 petoksen sarjasta sekä 83 petoksen sarjasta. Nyt esitutkinnassa olleen petossarjan ensimmäisen petoksen hän teki kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen.

Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä. Hän käytti useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteistietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä. Hän pyrki monin tavoin antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille. Hän kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi ja oli keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista.

Asia on nyt siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa käydä läpi seuraava tarkistuslista ennen ostopäätöstä:

  • onko tuotteen hinta epäilyttävän alhainen?
  • onko myyjän profiili nettisivustolla luotettavan oloinen?
  • vältteleekö myyjä tapaamista erikoisilla syillä?
  • asuuko myyjä siellä missä sanoo asuvansa?
  • käytä postiennakkoa tuntemattomien kesken – maksat vasta noutaessasi paketin
  • tai pyri sopimaan tapaaminen myyjän kanssa ja maksa tuote tapaamisen yhteydessä

Lähde ja teksti: Poliisi