Mies ampui naisen ja miehen Oulussa toukokuussa – syyttäjä nosti syytteet mm. kahdesta taposta

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

OULU

Syyttäjä on nostanut syytteen kahdesta taposta ja ampuma-aserikoksesta vuonna 1991 syntynyttä miestä vastaan. Epäillyt teot ovat tapahtuneet 6. toukokuuta iltapäivällä yksityisasunnossa Oulun Välivainiolla.

Vastaaja on esitutkinnassa tunnustanut ampuneensa kahta henkilöä aiheuttaen näiden kuoleman. Hän on vangittuna.

Haastehakemus on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen 2. lokakuuta. Jutun pääkäsittely alkaa 16. lokakuuta.


Tästä kyse.

Oulun poliisi hälytettiin ampumavälikohtaustehtävälle Oulun Välivainiolle lauantaina 6. toukokuuta iltapäivällä. Oulun poliisilaitos kertoi tuolloin asiasta ensimmäisenä X-tilillään.

Tuolloin poliisi kertoi, että poliisille tuli iltapäiväviiden aikoihin ilmoitus mahdollisesta ampumisesta Talvitiellä. Poliisi twiittasi myöhemmin toisen twiitin jossa se kertoi, että poliisi etsi alueelta mahdollisesti aseistautunutta henkilöä. Turhaa liikkumista alueella pyydettiin välttämään. Kolmannessa twiitissään Oulun poliisilaitos kertoi, että poliisi otti yhden henkilön kiinni Välivainiolta Haravatieltä.

Oulun poliisi julkaisi asiaan liittyen myöhemmin tiedotteen, jossa se kertoi, että hätäkeskukseen oltiin ilmoitettu, että alueella oli ammuttu laukauksia, ja että ulkoa oli löytynyt loukkaantunut mies. Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita sekä ensihoidon yksiköitä.


Ulkoa löytynyt loukkaantunut mies oli saanut ampumavamman. Mies menehtyi paikan päällä ensihoitotoimenpiteistä huolimatta. Poliisi tarkasti alueella asunnon, josta löytyi menehtynyt nainen. Myös hän oli saanut ampumavamman.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä, joista toisen paria tuntia myöhemmin. Heidät vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä 10. toukokuuta. Toinen kiinniotettu vangittiin syytä epäillä -kynnyksellä, ja hänet vapautettiin myöhemmin. Kuulusteluissa toinen vangittu myönsi tehneensä henkirikokset.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -