Lounais-Suomen poliisilla oli kesän kuumin viikonvaihde – tehtäviä oli yhteensä 1307 Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa

Jaa tämä julkaisu:

SATAKUNTA – VARSINAIS-SUOMI

Perjantaiaamusta sunnuntaiaamuun helteisessä viikonlopussa suoritettiin Lounais-Suomessa 1307 poliisin hälytystehtävää.

Pahimmillaan yli 20 hälytystehtävää oli odotti vapautuvaa partiota.

Samalla aikavälillä Lounais-Suomen poliisi on saanut hoidettavakseen 334 erilaista tutkinta-asiaa.

Poliisilaitoksen hankkimaa juomavettä ja vissyä on kuuman viikonlopun aikana kulunut arviolta 1500 litraa. Töitä on tehty hikisissä merkeissä.

Viime viikonlopun kiire-ennätys laitettiin uusiksi.

Poimitaan tehtivistä muutamia nostoja;

 • Turun perjantaipäivässä todistettiin eräänlaista performanssia. Poliisia pyydettiin häiriökäyttäytymisen vuoksi Aurajokirantaan Tuomiokirkon maastoon. Paikan päältä tavattiin hetkeä aiemmin putkasta päässyt mies, joka tällä lyhellä aikavälillä jotenkin saavuttanut uuden jyrkän nousuhumalan. Poliisin nähtyään mies riisui kelteisilleen ja loikkasi Aurajokeen. Mies kiskoi sinnikkäällä sammakkotyylillään kohti Tuomaansiltaa ja könysi vastarannalla kuivalle maalle. Siellä hetken ihmisten seassa mutkiteltuaan hän jatkoi uimistaan joessa, eri uintityylejä vuorotellen. Tällä kertaa poliisi ei uinut perään, mutta pelastuslaitos ehdittiin hälyttää paikalle. Koska rannoilla alkoi olla jo useampi partio, mies luovutti, ja hänet kalastettiin ylös ennen pelastussukeltajien saapumista. Performanssin aikana miehen riisumat vaatteet ehtivät kadota johonkin. Uimari päätyi syntymäasussaan uudelleen putkaan asioitaan pohdiskelemaan.
 • Lauantaipäivällä ryöstettiin Turun Linnankadulla 90-vuotiaan rouvan rahat teräasetta käyttäen. Tekijänä oli nainen, josta tuntomerkit on havaintopyyntöjen vuoksi julkistettu erikseen.
 • Sauvo-Kemiöntie oli poikki vajaan tunnin ajan risteyksessä tapahtuneen vakavan peräänajon vuoksi. Onnettomuudesta kuljetettiin neljä henkilöä sairaalaan.
 • Turun Halisissa tunteet kuumenivat pariinkiin otteeseen joukkotappeluksi. Lisää osallisia saapui paikalle autoilla. Parilla partiolla tätä lähiökokousta rauhoiteltiin, ja poliisin yhteys osallisten vanhempiin ja sukujen päämiehiin toivottavasti tasoittaa kuumimpia tunteita.
 • Terveystoimi järjesti Turun lentoasemalla saapuvan lennon matkustajille terveystarkastuksia. Tapahtuma sujui poliisin tietojen mukaan oikein hyvin.
 • Samaan aikaan, ja koko sunnuntain vastaisen yön ajan, järjestettiin Turun lentoaseman lähimetsässä noin 150 henkeä paikalle koonnut mielenosoitus. Tapahtuman tarkoitus ei täysin selvinnyt poliisille ennakkoon toimitetusta ilmoituksesta. Poliisi kävi tapahtumassa, ja osallistujia pyrittiin puhuttamaan. Ilmeisesti sanomana oli vastustaa yhteiskunnan asettamia erilaisia rajoituksia. Paikan päällä tavattujen osallistujien kunnosta ja ulosannista johtuen asia kuitenkaan oikein valjennut edelleenkään. Kokoontuminen ei kuitenkaan vaikuttanut lentoaseman toimintoihin.
 • Lauantai-iltana poliisi hälytettiin pelastustoimen tehtävälle Somerniemelle, jossa uimaan lähtenyt mies oli hukkunut lampeen. Asiaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana.
 • Loimaan Seurahuoneen edustalla ravintolaväki kokoontui sunnuntain aamuyöllä joukkotappelun merkeissä. Kaikkein kuumimpana käynyt painiskelija otettiin poliisin säillöön rauhoittumaan. Muut poistettiin paikalta kuka minnekin.
 • Joukkotappeluja ravintolaväen kesken oli sunnuntain aamuneljän ja aamuviiden välillä luonnollisesti myös Huittisissa, Kaarinassa, Kankaanpäässä ja Porissa. Pahimmat jäljet syntyivät Kaarinassa, jossa mies sai kolpakosta päähän. Jälki oli rujoa, ja aiheutti reippaasti ommeltavaa.
 • Järjestetyistä yleisötapahtumista Liedon Smuggler Rock sujui poliisin näkemyksen mukaan erittäin hyvin. Ilmeisesti osa lippunsa hankkineista jätti menemättä tapahtumaan. Paikalla ollut yleisö käyttäytyi asiallisesti, ja tapahtuman järjestyksenvalvonta oli toimivaa. Vain yksi ihminen tuotiin poliisiasemalle rauhoittumaan.
 • Hyvin meni myös Raumalla, jossa pelattiin kiekkoa Pitsiturnauksessa. Isäntäjoukkue menestyi hienosti. Tapahtuma ei aiheuttanut poliisille päänvaivaa, ja ainut hanskaaminenkin todistettiin kaukalon sisällä.

Lähde ja teksti: Poliisi